Predsjedništvo stranke

NiP negira optužbe o dogovoru i upozorava na kriminal u Uskoplju

Predsjedništvo NiP-a razmatralo je u Uskoplju aktualnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini kao i pitanja bitna za aktualno i buduće djelovanje Naroda i Pravde.
Vijesti / Politika | 21. 01. 2024. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Podržavamo pregovaračke napore lidera Trojke da se dođe do minimuma suglasnosti i usvajanja novog seta europskih zakona na državnoj razini s ciljem otvaranja pregovora s EU, štiteći interese BiH i ne podliježući pritiscima i eventualnim ucjenama koje bi na bilo koji način išle na štetu države''.

Priopćilo je to Predsjedništvo Naroda i Pravde kao dio zaključaka dogovorenih na sjednici održanoj 21. siječnja u Uskoplju.

''Istovremeno, negiramo insinuacije i optužbe političkih oponenata da se postigao bilo kakav finalni dogovor s SNSD-om i HDZ-om, a posebno one optužbe za navodne "dogovore" koje bi na bilo koji način naštetile učešću u vlasti povratnika u RS-u, transparentnosti i demokratičnosti izbornog procesa, zatim strukturi i funkcioniranju Ustavnog suda BiH, funkcioniranju javnih emitera, produbljenju etničke diskriminacije u izbornom procesu, kao i druge slične optužbe'', navodi se u priopćenju.

Predsjedništvo NiP-a razmatralo je aktualnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini kao i pitanja bitna za aktualno i buduće djelovanje Naroda i Pravde.

Foto: PR / NiP u Uskoplju

''Predsjedništvo Naroda i Pravde podržava preliminarne dogovore o zajedničkim kandidatima Koalicije Trojka na Lokalnim izborima 2024. godine, uz ostavljanje mogućnosti za širenje koalicije gdje i kada se procijeni da postoje partneri s kojima se može postići suglasnost oko principa i programa na kojima se zasniva Trojka'', navedeno je u priopćenju.

Dodaje se kako se pozdravlja uspjeh članova Predsjedništva Naroda i Pravde, odvjetnika Harisa Kaniže i predsjednika NiP Bijeljina (Janja) Seada Trnovca, u procesu otklanjanja diskriminacije nad učenicima koji bosanski jezik izučavaju u školama u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska, ali i svim građanima u RS-u koji govore bosanskim jezikom.

Pozdravljeno je ''širenje klubova Naroda i Pravde u općinskim vijećima Stari Grad, Novo Sarajevo, Kalesija i Tešanj, kroz pristupanje vijećnika koji su spremni politički djelovati na principima Naroda i Pravde''.

''Predsjedništvo Naroda i Pravde razmatralo je informaciju Općinske organizacije NiP Gornji Vakuf-Uskoplje o kriminalu u općinskoj administraciji Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, te pozivamo sve nadležne institucije da ispitaju situaciju u Općini, a članovi NiP Gornji Vakuf stoje na raspolaganju za sve informacije kojima raspolažu'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close