''Nije bilo prevare''

Nikšić: Napravio sam grešku jer se sve zasnivalo na dogovoru, nije potpisan sporazum

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić također je rekao partneri trebaju sjesti i donijeti odluku da li da podrže ili ne rukovodstvo Federacije BiH i da li će podržati SDA-ovog kandidata za potpredsjednika Federacije BiH Refika Lendu.
Vijesti / Politika | 31. 01. 2023. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ono što smo danas usaglasili i što je nekakav konačan stav kada je u pitanju ZNG, "Trojka" je više ne smatra partnerom", kazao je danas Nermin Nikšić nakon sastanka stranaka "Osmorke" u Sarajevu, prenosi N1.

''S nama ne mogu biti u kombinaciji u KS, u FBiH, na državnoj razini svakako nisu dio te priče'', dodao je Nikšić.

''Oni imaju poseban odnos sa NES-om i mi nemamo ništa protiv da u toj nekoj kvoti NES s njima surađuje kao partnerima. Kada je u pitanju ''Trojka'' za nas više nisu partneri'', kazao je.

Razgovor s međunarodnom zajednicom

Inače, problem u koaliciji je nastao kada je Stranka za BiH i Pokret za nove generacije zahvaljujući glasovima SDA dobila izaslanike u Domu naroda BiH iz FBiH a SDP nije dobio niti jednog.

Uz Pokret za nove generacije stala je Stranka za BiH i NES koje su podsjećamo napustile Osmorku na državnoj razini jer nisu htjele da koaliraju sa SNSD-om.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić također je rekao partneri trebaju sjesti i donijeti odluku da li da podrže ili ne rukovodstvo Federacije BiH i da li će podržati SDA-ovog kandidata za potpredsjednika Federacije BiH Refika Lendu. Dodao je kako će se u vezi svega ovoga razgovarati i s partnerima iz međunarodne zajednice.

Nikšić je kazao kako je danas obavijestio partnere da je dopušteno županijskim organizacijam SDP-a da razgovaraju sa svim partnerima kako bi se formirala vlast. ''To ništa ne implicira da smo se nešto dogovorili sa nekim'', jasan je bio lider SDP-a - prenosi N1.

Sve se zasnivalo na dogovoru

Nikšić je priznao da je napravio grešku jer sa partnerima iz ''Osmorke'' nije potpisan sporazum, nego se sve zasnivalo na ''dogovoru''.

''Rekao sam vrlo jasno da nitko nikom nije ništa obećao i u tom smislu nije bilo prevare, ali da je bilo razgovora i da se trebalo ispoštovati šta smo mi uradili, da nam daju podršku… Mi smo bili korektni. Vrlo je jasno da je Damir Marjanović izabran glasovima 'Trojke' i da se onda trebao ispoštovati dogovor. Moja greška je što nismo potpisali'', zaključio je Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close