Govorilo se o rotaciji

Nikšić o imenovanju Tegeltije na čelo UNO: Došli smo do zida…

''Govorilo se o rotaciji – nacionalnoj. Bio je Bošnjak, pa Hrvat i da sada treba biti Srbin'', rekao je Nermin Nikšić na imenovanje Zorana Tegeltije.
Vijesti / Politika | 19. 05. 2023. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine komentirao je jučerašnje imenovanje Zorana Tegeltije na poziciju direktora Uprave za neizravno oporezivanje BiH o kojem se tijekom prethodnih dana polemiziralo.

Nikšić kaže kako su smatrali da imaju pravo da se natječu za tu poziciju, ali da u u svim razgovorima došli do zida.

''Govorilo se o rotaciji – nacionalnoj. Bio je Bošnjak, pa Hrvat i da sada treba biti Srbin. Tako će bit ispoštovana rotacija za Elektroprijenos i sada će biti Bošnjak na čelu. Ja ne volim taj princip, ali mora se poštovati. To je jedini razlog zašto smo ovako glasovali. Sada ide politički dogovor i tražićemo pozicije unutar UNO. Nitko nije amnestiran od toga da može raditi šta hoće bilo gdje da je. Nulta je tolerancija na kriminal i tu nećemo imati nikakav problem da prozovemo bilo koga i unutar naše vlade. Molim svakoga tko zna za bilo kakav kriminal ili korupciju da nas izvijesti'', rekao je Nikšić.

Na pitanje jesu li već podijeljene pozicije u javnom poduzećima u FBiH, odgovara: ''Ne znam kako da se borimo s glasinama. Utvrdili smo da Damir Hadžić i Elmedin Grabovica neće biti. Imamo inicijalne razgovore i ti dogovori su daleko do toga da su završeni''.

Komentirajući izbor v.d. direktora FUP-a, kazao je kako je sve učinjeno po zakonu i da je to privremeno tromjesečno rješenje. Tijekom ovog perioda provest će se, kaže Nikšić, procedura za izbor direktora FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close