Čović

''Nikad nećemo zaboraviti vrijednosti HVO-a''

Prijavak najvišem državnom i vojnom vrhu, kojeg su predvodili član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i ministrica obrane BiH Marina Pendeš, podnio je pukovnik Anto Klaić, zapovjednik 3. bojne 6. pješačke brigade OS BiH.
Vijesti / Politika | 05. 04. 2018. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vrijeme prošlosti nam daje za pravo da budemo ponosni na sve vrijednosti Domovinskog rata te da čuvamo dostojanstvo svakog pripadnika HVO-a'', rekao je Dragan Čović, član Predsjedništva BiH na obilježavanju 13. obljetnica 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH i 26. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane.

''Danas smo ovdje u vojarni Sinovi Posavine da se s ponosom prisjetimo vremena kada smo kao predstavnici Hrvatskog vijeća obrane dali svoj doprinos, uz ne male žrtve, da Bosna i Hercegovina bude međunarodno priznata, a danas u ambiciji da postane dijelom euroatlantskih projekata'', rekao je Čović.

''Onima koji bi htjeli pravnim i političkim projektima obeščastiti pripadnike HVO-a, poručujemo kako se nikada nećemo i ne možemo složiti s njihovim tezama, takvi projekti iz raznih međunarodnih centara moći vrijednosti i važnost HVO-a i Domovinskog rata, nikada nećemo zaboraviti'', rekao je i dodao kako ''zbog svake žrtve HVO-a i hrvatskih žrtava tijekom Domovinskog rata, nema uzvišenijeg čina, za hrvatskog političara u BiH, nego da brani i štiti poziciju svog naroda''.

Pored Čovića, svečanosti su nazočili i ministrica obrane BiH Marina Pendeš sa zamjenikom Seadom Jusićem, načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general-bojnik Senad Mašović s generalima Oružanih snaga BiH, predstavnici Vijeća ministara BiH, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, vojnodiplomatski zbor akreditiran u BiH, predstavnici civilnih vlasti i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, bivši pripadnici Hrvatskog vijeća obrane te drugi gosti i uzvanici.

Prijavak najvišem državnom i vojnom vrhu, kojeg su predvodili član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i ministrica obrane BiH Marina Pendeš, podnio je pukovnik Anto Klaić, zapovjednik 3. bojne 6. pješačke brigade OS BiH.

Bojnik Mate Tomić u svom obraćanju je istaknuo kako nakon 26. godina nije nestalo ponosa i zajedništva među braniteljskom populacijom.

''Koristim prigodu, uime 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH, od srca se zahvaliti institucijama vlasti Županije Posavske, općini Orašje i udrugama proisteklih iz Domovinskog rata za potporu u organizaciji ove obljetnice'', rekao je.

U spomen na poginule pripadnike HVO-a, visoko vojno izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH položilo je vijence i zapalilo svijeće u Sarajevu, Orašju, Vitezu, Tomislavgradu i Mostaru, te u drugim općinama i gradovima gdje je djelovao HVO.

Kopirati
Drag cursor here to close