SNSD protiv HDZ-a

Nije prošlo: Nema rasprave o prošlosti

Lovrinović je rekao da već treći put pokušava uvrstiti tu točku u dnevni red i dodao da Vijeće ministara treba ponuditi prijedlog odnosa prema tom pitanju...
Vijesti / Politika | 15. 09. 2020. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Zastupničkog doma Pralamentarne skupštine BiH nisu podržali prijedlog zastupnika HDZ-a BiH Nikole Lovrinovića da se u dnevni red uvrsti točka o Europskom danu sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima.

Za ovaj prijedlog nije bilo opće većine.

Predsjedavajući Doma Nebojša Radmanović pozvao da zastupnici glasuju protiv uvrštavanja te točke jer je jasno "da o prošlosti ne postoji suglasnost" i da "ima važnijih poslova nego da građani slušaju rasprave bez rezultata".

Lovrinović je rekao da već treći put pokušava uvrstiti tu točku u dnevni red i dodao da Vijeće ministara treba ponuditi prijedlog odnosa prema tom pitanju koji će biti prihvatljiv svima.

Radmanović je istaknuo kako je Lovrinovićev prijedlog izazvao ozbiljnu raspravu na sjednici Proširenog kolegija, te da to tijelo nije prihvatilo da se vodi rasprava danas na sjednici Doma.

"Riječ je o rezoluciji koja se odnosi na prošlost ne samo BiH nego i šire, ona bi izazvala rasprave bez rezultata jer je jasno da se o prošlosti ne slažemo. Imamo važnijih poslova nego da građani slušaju rasprave bez rezultata. Ne slažemo se o ovakvim povijesnim stvarima. Pozivam vas da se ne bavimo prošlošću oko koje ćemo se još više podijeliti. Ovdje gdje se izjednačavaju žrtve i zločinci neće proći", rekao je Radmanović.

Kopirati
Drag cursor here to close