Sve čeka pa i to

Nevidljive zebre u Mostaru

Vijesti / Politika | 10. 09. 2015. u 07:22 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pješački prijelazi su izlizani i gotovo nevidljivi u naseljima, ali i u samom centru Mostara, a i obnavljanje horizontalne signalizacije, kao i sve ostalo u gradu, čeka usvajanje Proračuna.

''Inače, obnavljanje horizontalne prometne signalizacije vrši se jedanput godišnje, svi radovi bi počinjali u srpnju i trajali bi nekoliko mjeseci jer se radi na čitavom području Grada Mostara'', rekao je za Bljesak.info Stjepan Šaravanja iz Službe za komunalne poslove Grada Mostara.

Preduvjet za obnavljanje signalizacije, kaže Šaravanja, je usvajanje Proračuna i Programa održavanja komunalne infrastrukture, a nalog za obnavljanje horizontalne prometne signalizacije u 2015. godini je već proslijeđen JP Komunalnom Mostar i prvenstveno bi se trebali obnoviti pješački prijelazi. No, konkretan odgovor kad bi trebalo krenuti s iscrtavanjem pješačkih prijelaza ipak nismo dobili.

Dok se čekaju preduvjeti za obnavljanje pješačkih prijelaza i ostale horizontalne signalizacije, školska godina je počela.

Kako je u razgovoru za Bljesak.info kazao Ljudevit Marić, glasnogovornik PU Mostar, policija je već sugerirala da se ofarbaju prilazi školama.

''Jako je opasno kada vozač dobro ne vidi pješački prijelaz. Po gradu se vozi od 30 do 60 na sat, kod nas 30 i svatko bi trebao smanjiti brzinu kada ugleda pješaka, bilo na pješačkom ili ne. No kada se zebra vidi s 20-30 metara svi mahinalno koče'', kaže Marić, dodajući kako policajci inače prilikom obilaska grada, između ostalog, sugeriraju na to koji pješački prijelazi su prioritetni za obnoviti.

Kako su nam rekli iz Službe za komunalne poslove u proračunu Grada Mostara sredstva za obnavljanje horizontalne signalizacije za čitavo gradsko područje iznosi oko 150.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close