O (ne)imenovanju ministra financija BiH

Nešić prozvao Trojku: Odgovornost će snositi isključivo oni

"Za fer dogovor, u skladu s Ustavom BiH smo uvijek, ali na zakulisne igrice, nekorektnosti, nefer ponašanje – uvijek ćemo imati spreman odgovor", poručio je Nešić.
Vijesti / Politika | 24. 07. 2023. u 15:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić smatra nedopustivim "razvlačenje imenovanja ministra financija BiH od Trojke".

"Ne mogu da shvatim da se netko predstavlja kao branitelj Ustava BiH, a krši njegove odredbe o sastavu Vijeća ministara. Trenutni sastav Vijeća ministara je neustavan jer Ustav Bosne i Hercegovine jasno propisuje da najmanje jedna trećina ministara, odnosno njih četiri, dolazi iz Republike Srpske. Ovako krnje Vijeće ministara, kao i sve njegove odluke gube i legalitet i legitimitet", ocijenio je Nešić.

On dodaje da nema opravdanja za takve poteze 'Trojke' te da mu je žao što će biti prinuđen glasati protiv svih odluka Ministarstva financija, sve dok RS ne dobije ono što joj pripada po Ustavu BiH.

"Žao nam je što 'Trojka' pokušava blokirati procese i svaki dogovor. Odgovornost za posljedice snosit će isključivo oni. Za fer dogovor, u skladu s Ustavom BiH smo uvijek, ali na zakulisne igrice, nekorektnosti, nefer ponašanje – uvijek ćemo imati spreman odgovor", poručio je Nešić, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close