Komentirao ucjene

Nešić: Komšić je prorok koji vidi Čovića i Dodika i za deset godina

"Znate li koliko godina treba da se izgradi plinska mreža i koliko će djece još oboljeti zbog zagađenja? Je li Vas je briga što nam svako treće dijete ima astmu zbog zagađenja?"
Vijesti / Politika | 09. 05. 2023. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Trebali bi znati kako ucjene u ovoj zemlji nikada nikome ništa nisu donijele, nego da se do rješenja dolazi razgovorima i kompromisima", stoji u pismu kojeg je ministar sigurnosti Nenad Nešić uputio članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću nakon najave blokada sklapanja međunarodnih sporazuma o izgradnji istočne i južne plinske interkonekcije i jezikom ucjena svoju suglasnost uvjetujete donošenjem Zakona o plinu na razini BiH.

"Bili ste i zastupnik u Zastupničkom domu PS BiH pa zašto niste progurali zakon kada je to tako jednostavno? Zašto osam godina ništa niste radili da se to pitanje riješi? Kuda bi ova zemlja otišla i kakve bi posljedice po građane bile kada bi i mi sada uzvratili Vašim jezikom ucjena i ispostavili svoj spisak zahtjeva da bi dali suglasnost za projekte u FBiH?", upitao je Nešić.

"Znate li koliko godina treba da se izgradi plinska mreža i koliko će djece još oboljeti zbog zagađenja? Je li Vas je briga što nam svako treće dijete ima astmu zbog zagađenja? Smeta Vam ruski plin iz 'Turskog toka', ali Vam smeta i azerbejdžanski iz 'Transjadranskog toka'. Što Vi predlažete? Kako da zaobiđemo susjede i kojim putem da dobijemo plin sa Aljaske ili iz Katara i Irana?", istaknuo je Nešić.

Izrazio je Nešić želju da Komšić prezentira jedan dokaz o famoznom ruskom utjecaju preko plina.

"Ne vidim da su Sarajlije postale rusofili zbog ruskog plina na koji se griju, a koji ste Vi, pretpostavljam, isključili u svom stanu!? Znate li uostalom i da Jadransko-jonskim plinovodom protječe plin iz azerbejdžanskih plinskih polja čiji je suvlasnik ruska kompanija? Kako to da oba plina valjaju zemljama EU, ali ne valjaju Vama".

Odgovorna vlast, naglašava Nešić, ne samo da ne bi blokirala početak projekta za čiju realizaciju treba možda i desetljeće, nego bi već pravila plan kako da građanima i gospodarstvu pomogne i subvencionira prelazak na čiste energente koji će smanjiti zagađenje naše okoline i omogućiti da i zimi naša djeca udišu čist zrak, te je istaknuo divljenje Komšićevim proročkim sposobnostima "da i za deset godina u politici i vlasti vidite Milorada Dodika i Dragana Čovića".

"I na kraju, gospodine Komšiću, nisu naši građani ni naivni ni glupi. Zna se tko profitira izostankom uvođenja plina i za koga radite. Profitiraju sponzori partije čiji ste trabant koji su samo za ovu sezonu zgrnuli milijune na previsokim cijenama peleta. Štitite Vi, gospodine Komšiću proizvođače peleta, a ne građane BiH, i to je jedina istina! Neka Vam je na čast", zaključio je Nenad Nešić.

Kopirati
Drag cursor here to close