Sastanak

Nešić: Ključni cilj je članstvo u EU

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić razgovarao je u srijedu sa zapovjednicom NATO stožera u Sarajevu Pamelom McGaha.
Vijesti / Politika | 28. 02. 2024. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić razgovarao je u srijedu sa zapovjednicom NATO stožera u Sarajevu brigadnom generalicom Pamelom McGaha o suradnji i jačanju kapaciteta za odgovor na sigurnosne izazove.

Fokus je bio na podršci BiH u poboljšanju sposobnosti službi zaštite i spašavanja na svim nivoima vlasti za upravljanja krizama, obuke, te proširenju NICS sistema za komunikaciju i koordinaciju službi zaštite i spašavanja u izvanrednim situacijama.

Jedna od takvih vježbi održat će se idući tjedan na kojoj će civilnim zaštitama na lokalnoj razini biti predstavljen način rada NICS sistema i na terenu provjeriti način rukovođenja akcijama spašavanja. Ovaj sistem olakšava rad spasilaca u slučaju nesreća i potraga za unesrećenim licima.

Nešić je istaknuo da je ključni vanjskopolitički cilj BiH članstvo u EU i da Ministarstvo sigurnosti u tom segmentu daje izuzetan doprinos kroz uspostavljanje suradnje s europskim sigurnosnim agencijama te unaprjeđenju sigurnosti u BiH i regionalne stabilnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close