Posjeta Lavrova

Nepozvani Ivanić: Rusija je protiv demonizacije Srpske

''Lavrov je prenio i zainteresiranost ruske strane za ekonomske razgovore'', kazao je Ivanić…
Vijesti / Politika | 21. 09. 2018. u 12:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ruska Federacija je za dosljednu i potpunu primjenu Daytonskog sporazuma, što podrazumijeva i cjelovitost Bosne i Hercegovine, ali je protiv demonizacije Republike Srpske''.

Tim riječima je član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić prenio na press-konferenciji osnovnu poruku ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova nakon što se Lavrov danas u Sarajevu susreo s članovima Predsjedništva BiH tijekom službene posjete Bosni i Hercegovini.

Ovaj ruski stav Ivanić smatra vrlo korektnim i dodaje da je Lavrov prenio jaku zainteresiranost njegove zemlje za razvoj dobrih odnosa i za pomoć Bosni i Hercegovini ''tamo gdje mislimo da nam može pomoći'' mada se Rusija u tome neće nametati.

''Lavrov je prenio i zainteresiranost ruske strane za ekonomske razgovore'', kazao je Ivanić i dodao da postoje prostori za bh. gospodarstvenike koji žele pristupiti širokom tržištu Rusije.

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić neće danas ići u Banja Luku gdje su planirani doček i susreti ministra Lavrova s dužnosnicima Republike Srpske.

Ivanić nije ni pozvan za danas u Banja Luku, rekao je i podsjetio da je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak domaćin Lavrovu u njegovoj posjeti BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close