Nikako naprijed

Nepovjerenje Vijeću ministara: Stiže li nas nova kriza?

Sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH bit će održana danas, a na dnevnom redu je zahtjev za iniciranje glasovanja o nepovjerenju Vijeću ministara…
Vijesti / Politika | 11. 01. 2021. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pokušaj promjene Vijeća ministara znači da opozicija iz Republike Srpske, SDS i PDP, ne poštuje izbornu volju građana, niti ih zanima što su im oni na prošlim izborima poručili da ih ne žele vidjeti ni blizu vlasti, rekao je glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

"Građani su na izborima poručili da žele u vlasti, i na razini Republike Srpske i BiH, SNSD sa svojim koalicijskim partnerima", istaknuo je Kovačević.

Prema njegovim riječima, oni koji žele ići u takve avanture i pokušaje političkih vratolomija kroz parlament BiH ne rade protiv SNSD, već isključivo izravno protiv građana Republike Srpske i volje koju su iskazali na izborima 2018. godine, piše Srna.

"Ukoliko se započne proces promjena kroz parlament BiH mimo većine koja je formirala Vijeće ministara, ulazimo u žestoku krizu u BiH koja bi mogla biti jedna od najvećih političkih kriza od Daytona do danas", rekao je Kovačević za beogradske Novosti.

Sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH bit će održana danas, a na dnevnom redu je zahtjev za iniciranje glasovanja o nepovjerenju Vijeću ministara, kao i zahtjev za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića.

Predlagači zahtjeva za iniciranje glasovanja o nepovjerenju su zastupnici Naše stranke Predrag Kojović, Aida Baručija, Mirjana Marinković Lepić, Damir Arnaut i SDP-a Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Zukan Helez i Nada Mladina.

Kopirati
Drag cursor here to close