Govedarica

Nema većine za usvajanje zakona o trošarinama

''I jedan i drugi entitet troše više sredstava nego što imaju i na taj način se pokriva tekuća likvidnost'', ustvrdio je Govedarica
Vijesti / Politika | 06. 10. 2017. u 11:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica tvrdi kako će se prilikom razmatranja seta zakona o trošarinama u BiH ''pokazati da nema parlamentarne većine na razini BiH''.

''Kada su u pitanju trošarine pokazat će se da nema parlamentarne većine. O pitanju nekih drugih stvari možemo razgovarati ako su prvenstveno u interesu građana RS-a'', rekao je Govedarica u izjavi novinarima u Banja Luci.

Tvrdi da su trošarine posljedica Pisma namjere Međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

''I jedan i drugi entitet troše više sredstava nego što imaju i na taj način se pokriva tekuća likvidnost'', ustvrdio je Govedarica.

Podsjećamo, Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH je 4. listopada većinom glasova postigao suglasnost o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH.

Utvrđen je raniji prijedlog koji je već prošao u Domu naroda BiH. Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić se nije složio s ovim prijedlogom jer, kako je naveo, raspodjela neće biti transparentna i trošarine nisu namjenske.

Zvizdić tvrdi da ovaj prijedlog neće proći na Zastupničkom domu.

Kopirati
Drag cursor here to close