Koaliranje

O Izbornom zakonu više nema smisla raspravljati

''S obzirom da je Središnje izborno povjerenstvo prošloga tjedna proglasilo izbore, što se nas tiče, bilo kakve aktivnosti oko izmjena Izbornog zakona više nemaju smisla i iste bi narušile sve demokratske odnose i principe'', izjavio je Čović
Vijesti / Politika | 14. 05. 2018. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako rasprava o izmjenama Izbornog zakona BiH više nema smisla.

''S obzirom da je Središnje izborno povjerenstvo prošloga tjedna proglasilo izbore, što se nas tiče, bilo kakve aktivnosti oko izmjena Izbornog zakona više nemaju smisla i iste bi narušile sve demokratske odnose i principe'',  izjavio je Čović nakon sjednice Predsjedništva HNS-a.

Čović nije htio govoriti o mogućim scenarijima nakon listopadskih izbora.

''Ostaje otvoreno pitanje kako implementirati izborne rezultate, ali ne pada mi na pamet nagađati kako će se neke pravne praznine popuniti nakon izbora'', istaknuo je.

Što se tiče nastupa na općim izborima Čović je kazao da se osam stranaka HNS-a izjasnilo za zajednički nastup, s mogućnošću da stranke idu samostalno u pojedinim županijama gdje nije ugrožen hrvatski nacionalni interes, dok su se dvije stranke – HDZ 1990 i Hrvatska republikanska stranka (HRS) – opredijelile za samostalni nastup s mogućnošću zajedničkog nastupa na državnoj razini.

Čović je dodao kako s današnjim danom kreće proces odabira kandidata za izborne liste, a imena nositelja lista i kandidata HNS-a za državno predsjedništvo trebala bi biti poznata do kraja svibnja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close