Zasad

Nema novca za nove helikoptere

Vijesti / Politika | 04. 09. 2017. u 19:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane BiH teško će moći nabaviti helikoptere ako ne bude povećan globalni fiskalni okvir za BiH i uvažen zahtjev ovog ministarstva za povećanje sredstava, izjavila je ministrica obrane BiH Marina Pendeš.

"Pošto postoji zaključak Predsjedništva BiH koje je dalo podršku Ministarstvu obrane za nabavku dva helikoptera u vrijednosti od 65 milijuna KM, kao i takav zaključak Vijeća ministara, uvjerena sam da ćemo naći sredstva ili izvore financiranja", rekla je Pendeš novinarima u Sarajevu, piše Srna.

Ona je istaknula kako se proračun za Oružane snage i Ministarstvo obrane BiH, od osnivanja ovog resora, ne povećava, već smanjuje.

Pendeš očekuje da će BiH do kraja godine učiniti sve što je moguće da aktivira MAP.

Govoreći o knjiženju neperspektivne vojne imovine, ona je navela da je Ministarstvo obrane pripremilo dokumentaciju za sve lokacije koje je moguće uknjižiti i dostavilo je Pravobraniteljstvu BiH koje sprovodi proces knjiženja za interes Ministarstva obrane.

Pendeš kaže da ni za perspektivne, ni za neperspektivne lokacije ne može reći da je na njima sve funkcionalno i savršeno.

"Onaj tko želi da prikaže Oružane snage kao dio društva koji ne funkcionira uvijek će to pokušavati spinovanjem i predstavljanjem određenih problema koji su, u suštini, zanemarivi", rekla je Pendeš.

Kopirati
Drag cursor here to close