Dodik

Neka svatko dokaže porijeklo svoje imovine

Dodik je rekao da je Republika Srpska ''organizirano društvo i ima pravni sistem u okviru kojeg će rješavati svako pitanje zloupotrebe zakona''.
Vijesti / Politika | 07. 02. 2022. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je kako se zalaže za to da svatko dokaže porijeklo svoje imovine, pogotovu javni službenici, ali da to ne treba biti "hajka na vještice".

Dodik je istaknuo da je tematika Zakona o porijeklu imovine suštinski riješena zakonodavstvom Republike Srpske, ali da je zbog javne percepcije o tome bilo neophodno predložiti zakon o utvrđivanju porijekla imovine.

Govoreći o Prijedlogu zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu koji bi, na prijedlog Kluba SNSD-a, trebao naći pred Narodnom skupštinom, Dodik je rekao da je taj zakonski prijedlog prošao javnu raspravu i da bi i opozicija trebala da ga podrži.

"Za to sam da svatko dokaže porijeklo svoje imovine, pogotovo javni službenici, ali to ne treba biti hajka na vještice. Točno se zna šta radi Porezna uprava, šta rade ovi drugi organi. Oni će utvrditi šta nije bilo u skladu sa zakonom i poduzimat će mjere", rekao je Dodik novinarima.

Dodik je rekao da je Republika Srpska ''organizirano društvo i ima pravni sistem u okviru kojeg će rješavati svako pitanje zloupotrebe zakona''.

Komentirajući navode pojedinih predstavnika opozicije u Republici Srpskoj da zakon o utvrđivanju porijekla imovine nikada neće doći na dnevni red parlamenta, Dodik je rekao da se "nikada ne zna šta je njima važno".

Kopirati
Drag cursor here to close