"S kim si, takav si"

Naša stranka: SDA je uz šoviniste i radikale

"Poruka fotografija je da SDA čvrsto podržava takve stavove i poručuje što će se dogoditi s njihovim neistomišljenicima. To nije Bosna i Hercegovina za kakvu se borimo, kao što takvu BiH ne želi ni većina njezinih građana", naveli su iz Naše stranke.
Vijesti / Politika | 22. 11. 2021. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva ključna čovjeka SDA, Bakir Izetbegović i Fadil Novalić, koji pritom obnašaju neke od najznačajnijih funkcija na državnom i federalnom nivou vlasti, fotografirajući se s Jasminom Mulahusićem dali su legitimitet njegovim stavovima. Ti stavovi, kao što je poznato, imaju za cilj huškanje i govor mržnje prema SDA neistomišljenicima, a ispunjeni su šovinizmom i vjerskim radikalizmom, priopćeno je iz Naše stranke.

"Poruka fotografija je da SDA čvrsto podržava takve stavove i poručuje što će se dogoditi s njihovim neistomišljenicima. To nije Bosna i Hercegovina za kakvu se borimo, kao što takvu BiH ne želi ni većina njezinih građana.

Vjerujemo da bi mnogi građani pokazali više entuzijazma u borbi za BiH da im se kao predvodnik ne nameće SDA. SDA je čak u stanju, pokazuje se, kod građana stvoriti apatiju i prema svojoj domovini, prema mjestu svog življena", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, predsjednik SDA Bakir Izetbegović je tijekom turneje po dijaspori iskoristio priliku za fotografiranje s Jasminom Mulahusićem, islamskim radikalom koji je dovođen u vezu s terorističkim grupama, javili su federalni mediji.

Također, Mulahusić je objavio fotografiju i s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem u Luksemburgu što je izazvalo žustre reakcije bh. javnosti. 

Kopirati
Drag cursor here to close