"Kao u ratu"

Naša stranka: Primanje pomoći u hrani je sramota države

Ambasadorica Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, koja je ambasadorica i za BiH, rekla je kako je pomoć namijenjena obiteljima u potrebi tijekom Ramazana.
Vijesti / Politika | 08. 05. 2021. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina primila je humanitarnu pomoć od Ujedinjenih Arapskih Emirata u vidu 2280 paketa osnovnih životnih namirnica.

Tim povodom Vijeće ministara je održalo telefonsku sjednicu na kojoj su donijeli odluku o prihvaćanju te pomoći i o svemu obavijestili javnost kao da se radi o uspjehu a ne o još jednom sramoćenju države, navode iz Naše stranke.

"Pitamo Vijeće ministara, posebno predsjedavajućeg Zorana Tegeltiju i ministricu vanjskih poslova Biseru Turković, kako se Bosna i Hercegovina našla na popisu zemalja kojima je potrebna humanitarna pomoć u osnovnim životnim namirnicama kakve smo dobijali u ratu?", ističu.

Ambasadorica Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, koja je ambasadorica i za BiH, rekla je kako je pomoć namijenjena obiteljima u potrebi tijekom Ramazana.

"Smatramo nužnim da se javnost upozna s brojem takvih obitelji i da im država omogući pomoć koja im je potrebna. Nitko ne može reći da BiH nema novca da spriječi glad. Od Vijeća ministara tražimo da humanitarnu pomoć iskoristi za pomoć migrantima, kako bismo sačuvali i dostojanstvo države i naših građana. Također tražimo od ministrice vanjskih poslova da učini sve što je potrebno da se BiH skine s popisa za humanitarnu pomoć u hrani", zaključuje se u priopćenju Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close