Mostar

Naša stranka ispred rupe: 'Bespravna gradnja prolazi ispod radara'

Održavanjem konferencije za medije u Ulici kneza Domagoja u Mostaru, iz ove stranke htjeli su, kako ističu, ukazati na ''probleme bespravne gradnje koji u ovoj zemlji prolaze ispod radara''.
Vijesti / Politika | 05. 10. 2018. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kako je moguće da nitko u ovom gradu ne štiti imovinu građana i grada? Kako se može kopati javno a da ne znamo što radi, tko radi, niti tko to potpisuje?'', poručila je to Boška Ćavar, nositeljica državne liste Naše stranke, na konferenciji za medije koju su predstavnici ove stranke održali u Ulici kneza Domagoja, ispred gradilišta na kojem bi trebao biti sagrađen objekt poslovne zgrade.

Održavanjem konferencije za medije na ovom mjestu, iz ove stranke htjeli su, kako ističu, ukazati na ''probleme bespravne gradnje koji u ovoj zemlji prolaze ispod radara''.

Na konferenciji je istaknuto kako su informacije o zatvaranju gradilišta zbog neposjedovanja određenih rješenja dobili preko medija, te da je netransparentnost jedna od karakteristike vlasti danas.

''Zanimljivo je da je od mjesta gdje se kopalo na pedeset metara zgrada HDZ-a, stranke koja vodi ovaj grad, također, na pedeset metara je zgrada MUP-a koja bi trebala postaviti pitanje ako vidi da se nešto kopa, što se to događa. Ova vlast je pokazala da će nastavit otimačinu i pljačku, a mi smo spremni da im se suprostavimo'', poručila je Ćavar.

Medijima su se ispred rupe u Ulici kneza Domagoju, uz Ćavar, obratile i Irma Baralija, predsjednica Gradskog odbora Naše stranke Mostar te Nasiha Pozder, potpredsjednica Naše stranke  i nositeljica liste za federalni parlament, koje su istaknule kako ovaj problem nije svojstven Gradu Mostar nego cijeloj Federaciji.

Podsjećamo, radovi u Ulici kneza Domagoja u Mostaru obustavljeni su jer se izvode u suprotnosti sa rješenjima iz 2018. godine kao i Regulacijskim planom predviđenim za ovaj dio Grada Mostara.

''Prilikom inspekcijskog nadzora radova koji se izvode na ovoj lokaciji utvrđeno je da se isti izvode u suprotnosti sa rješenjem br. UPI-07/2-25 8986/17 od 2. srpnja 2018. godine, kao i 'Regulacijskim planom u obuhvatu ulica kralja Zvonimira, kralja tvrtka i kneza Domagoja', čija je Odluka o donošenju i provođenju objavljena u Službenom glasniku Grada Mostara br. 11/2012, od 2.11.2012.god., te je inspektor u skladu sa svojim ovlastima i Zakonom poduzeo mjere iz svoje nadležnosti i donio rješenje u skladu sa Zakonom o građenju HNŽ kao i Zakonom o prostornom uređenju HNŽ'', rekao je to ranije za Bljesak.info Nebojša Šarić, urbanističko-građevinski inspektor Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close