Europski prioriteti

Naša stranka i SDP ujedinjuju politike

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je članica Partije europskih socijalista, dok je Naša stranka članica Saveza liberala i demokrata za Europu.
Vijesti / Politika | 20. 10. 2021. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Naša stranka i SDP

U srijedu je na zajedničkom sastanku Socijaldemokratske partije BiH i Naše stranke usaglašeno koordinirano zajedničko djelovanje ove dvije stranke na nivou institucija Europske unije.

Dogovoreno je da se iskoriste partnerstva i utjecaji koje stranke imaju na nivou Europskog parlamenta i drugih EU institucija, kako bi se u fokus stavile teme koje su u vezi s trenutnom krizom u Bosni i Hercegovini.

''Smatramo da trenutna kriza kroz koju prolazimo više nije prosto politička, već i ozbiljna sigurnosna prijetnja. Ako želimo spriječiti dalje nazadovanje europskih vrijednosti na ovim prostorima, moramo početi nazivati stvari pravim imenom. Imajući u vidu činjenicu da je eskalacija političke krize u BiH povezana s njenim udaljavanjem od puta europskih integracija, Europska unija mora zauzeti jasan stav i odrediti poseban pristup prema našoj državi“, poručili su iz SDP-a i Naše stranke.

Već u narednim danima će uslijediti zajednička akcija prema zastupnicima u Europskom parlamentu, kojom će se vrlo jasno objasniti razmjeri trenutne krize, pozicije aktera, sigurnosni izazovi u Bosni i Hercegovini, ali i zahtijevati konkretan angažman.

Podsjećamo, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je članica Partije europskih socijalista, dok je Naša stranka članica Saveza liberala i demokrata za Europu.

Sastanku su nazočili predsjednici stranaka Edin Forto i Nermin Nikšić, član predsjedništva Partije europskih socijalista i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović te međunarodna tajnica Naše stranke Jasmina Mršo.

Kopirati
Drag cursor here to close