Tužiteljica Tadić

Nakon Mektića, slijedi još saslušanja

Hrvatska je, navela je tužiteljica Tadić, tražila da se predmet generala Mije Jelića proslijedi.
Vijesti / Politika | 19. 03. 2019. u 09:42 Bljesak.info
Intervju FTV-a s glavnom tužiteljicom

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Obzirom da je i ministar sigurnosti potvrdio navode mi smo formirali predmet, predmet će se vrlo brzo rješavati. Sve će se provjeriti i nakon što donesemo odluku javnost će biti obaviještena'', rekla je u intervjuu za Federalnu televiziju glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić.

Rekla je da su uključeni dovoljni kapaciteti te da će, nakon saslušanja ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, biti još saslušanja.

''Formiran je predmet i u slučaju okupljanja u Višegradu i na njemu se aktivno radi ali mislim da su mnogi drugi u ovoj zemlji zaduženi da osiguraju sigurnost i stabilnost ove zemlje'', rekla je i dodala kako je Tužiteljstvo pripremljeno za povratak ratnika Islamske države u BiH.

Između ostalog, rekla je da nije zadovoljna radom na predmetima organiziranog kriminala, gospodarskog kriminala i korupcije, ali je obećala bolje rezultate.

Navela je i kako nikada nije podlegla bilo kakvim pritiscima bez obzira s koje strane dolazili te da nijedan predmet nije stavljen ad acta.

''Političari ne mogu imati utjecaja na moj rad i na moje tužitelje ne bi smjeli imati utjecaj'', rekla je Tadić.

Hrvatska je, navela je, tražila da se predmet generala Mije Jelića proslijedi.

''O tome odluka još nije donesena jer sagledamo sve aspekte toga, ali ukoliko bude tako mi ćemo pratiti rad na tom predmetu'', rekla je.

Govorila je i o predmetima ratnih zločina te poručila građanima kako će učiniti sve da u ovoj zemlji vlada pravda i da građani, što se tiče tužiteljstva, mogu očekivati da će dobiti uvijek potpunu zaštitu.

Kopirati
Drag cursor here to close