Treba se javiti Općini Staru grad

Nakon incidenta na sjednici CIK-a: Tko s popisa treba pobrisati mrtvu Elfiju

U skladu sa zakonskim propisima, iz Općine Centar ističu da je Matični ured Općine Stari Grad bio u obvezi dostaviti izvještaj o smrti MUP-u Kantona Sarajevo, odnosno CIPS-u, kako bi, na osnovu izvještaja, izvršio odjavu prebivališta i osobne iskazni
Vijesti / Politika | 08. 10. 2018. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  /  Fadil Ćerimagić 

Služba za opću upravu Općine Centar Sarajevo je nakon provjere utvrdila da se Elfija Ćerimagić ne nalazi u knjizi umrlih Općine Centar, te da je za brisanje sa biračkog popisa nadležna općina u čijoj matičnoj knjizi umrlih je izvršen upis.

Naime, nakon što se Fadil Ćerimagić 7. listopada na konferenciji za medije Središnjeg izbornog povjerenstva BiH obratio javnosti i istaknuo da se njegova majka Elfija 11 godina nakon smrti nalazi na biračkom popisu, Služba za opću upravu Općine Centar izvršila je uvid u podatke kojima raspolaže i utvrdila da je Elfija Ćerimagić umrla 2007. godine, ali i da je upis u matičnu knjigu umrlih izvršen u Općini Stari Grad.

U skladu sa zakonskim propisima, iz Općine Centar ističu da je Matični ured Općine Stari Grad bio u obvezi dostaviti izvještaj o smrti MUP-u Kantona Sarajevo, odnosno CIPS-u, kako bi, na osnovu izvještaja, izvršio odjavu prebivališta i osobne iskaznice a samim time i odjavu u biračkom popisu.

''Uzimajući u obzir navedeno, s obzirom da Općina Centar u konkretnom slučaju nije nadležna, Općina Stari Grad, u čiju matičnu knjigu umrlih je upisana Elfija Ćerimagić je dužna da poduzme mjere kako bi se u suradnji s nadležnim organima izvršilo brisanje sa biračkog spiska'', stoji u priopćenju Općine Centar.

O svemu navedenom je obaviješten i generalni tajnik SIP-a BiH sa kojim su danas obavljeni razgovori i prezentirani podaci sa kojima raspolaže Općina Centar Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close