Bubalo pita

Najlakše diplit: Što je Mostar uradio?

Vijesti / Politika | 16. 11. 2021. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Donosimo zaključke o sigurnosti, dok nam se krv mladih prolijeva po ulicama'', priopćila je Hrvatska republikanska stranka nakon što eje na 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara, vijećnik HRS-a Silvio Bubalo postavio je vijećničko pitanje.



''Šta je urađeno po pitanju Zaključka koje je Gradsko vijeće usvojilo na 8. sjednici koji se odnosi na sigurnosnu situaciju u gradu?'', upitao Bubalo.

HRS navodi kako ''očigledno da nije urađeno ništa, a za danas se predlaže novi Zaključak''.

''Za provođenje Zaključka zadužen je Gradonačelnik Mario Kordić, a po njegovoj reakciji, (obratite pažnju na 1:00, Gradonačelnik napušta dvoranu) možete vidjeti koliko je uradio u proteklom vremenu. Gradonačelniku su izgleda važnija slikanja s veleposlanicima i predsjednicima država od vlastitih građana. Od sada nećemo usvajati Zaključke koji ga zadužuju da nešto i uradi'', naveo je mostarski HRS.

Vijećnik Bubalo poručio je pak kako je ''najlakše diplit''.

Reagirala je i vijećnica Naše stranke Irma Baralija koja je tražila da se na dnevni red današnje sjednice Gradskog vijeća Mostar uvrsti točka ''sigurnosna situacija u gradu''.

Tražila je informaciju od gradonačelnika ''o tome šta su poduzeli u proteklim danima u vezi s posljednjim incidentima na ulicama Mostara''.

''Da li se gradonačelnik susreo sa stranačkim kolegom, ministrom unutrašnjih poslova HNK, gospodinom (slađanom) Bevandom, da li je bilo zaključaka na tom sastanku, koliko se zaključaka, ako ijedan, koje je Vijeće usvojilo prije nekoliko mjeseci zaista implementiralo a u cilju prevencije dalje eskalacije nasilja povezanog sa sportom itd'', navela je Baralija.

Kaže da, iako je 19 vijećnika glasovalo ZA prijedlog, s obzirom na to da nismo imali dvotrećinsku podršku, prijedlog nije prošao.

''Ostat ćemo uskraćeni za službene informacije od gradonačelnika i Vlasti. O svemu šuti i predsjedavajući Gradskog vijeća iz SDA, kojem je također dužnost da nam kaže šta je bilo sa zaključcima Vijeća, zašto su očigledno samo mrtvo slovo na papiru'', navela je.

Kopirati
Drag cursor here to close