Rotacija Unije

Najavljena zamjena: Sattler napušta BiH

Ranije je objavljeno kako je šefu Izaslanstva EU u BiH, Johannu Sattleru, Europsko vijeće produžilo mandat do 31. kolovoza 2024. godine.
Vijesti / Politika | 29. 03. 2024. u 19:35 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika rotacija u europskom diplomatskom timu zahvatit će i Bosnu i Hercegovinu pa bi s mjesta Šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler mogao bi napustiti ovu funkciju uskoro.

Objavio je ovo Radio Slobodna Europa pozivajući se na diplomatske izvore koji su potvrdili da bi na Sattlerovo mjesto trebao doći Luigi Soreca, dosadašnji veleposlanik EU u Albaniji.

Inače, ranije je objavljeno kako je šefu Izaslanstva EU u BiH, Johannu Sattleru, Europsko vijeće produžilo mandat do 31. kolovoza 2024. godine.

Sattler je na poziciji šefa Delegacije EU u BiH od 2019. godine, a na tu je poziciju, zanimljivo, došao upravo s pozicije veleposlanika Austrije u Albaniji.

Sattler je u Ministarstvu vanjskih poslova Austrije počeo raditi 1996. godine, u Odjelu za ljudska prava. Promatračkoj misiji Europske zajednice se priključuje 1997. godine, u sklopu koje biva angažiran u Sarajevu i Tirani. Potom je radio kao šef Odjela za Zapadni Balkan pri Direkciji za istočnu i jugoistočnu Europu u Ministarstvu vanjskih poslova Austrije.

Kopirati
Drag cursor here to close