20 tisuća jeftinije

Nabavka Škode Superb: Jusko je mogao kupiti i skuplji automobil

Vijesti / Politika | 07. 09. 2017. u 15:27 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom tekstova o kupovini vozila za Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, pod naslovom "Ismir Jusko kupio najskuplji model 'škode superb' s dizajnerskim potpisom" Ministarstvo komunikacija i prometa BiH priopćilo je da je to apsolutna neistina da se radi o najskupljem modelu "škode superb", što je lako provjerljivo kod ovlaštenih autokuća.

U naslovu i dijelu teksta BIRN-a, tendenciozno i zlonamjerno se citiraju opisi proizvođača vozila, a ne zahtjevi Ministarstva po pitanju nabave vozila.

Ministarstvo nije tražilo bilo kakav potpis, pa tako ni dizajnerski, što se može utvrditi uvidom u javno dostupnu tendersku dokumentaciju, navodi se u priopćenju Ministarstva komunikacaija i prometa BiH.

Kako se navodi u priopćenju, osnovni zahtjev ministra bila je ušteda prilikom nabavke ovog i svih drugih vozila, što je bez ikakve sumnje ovom nabavkom i ostvareno, s obzirom da je nabavljeno vozilo 20 tisuća maraka jeftinije od vozila na koje imaju pravo svi ministri u Vijeću ministara BiH, uključujući i ministra Juska.

Ovo vozilo je nabavljeno deset godina nakon nabavke prethodnog vozila Audi A6, u vrijeme mandata ministra Bože Ljubića.

Također, nabavka ovog vozila dijelom je financirana iz sredstava prodaje starih vozila Ministarstva nabavljenih 2007. godine i prije.

Dodatno, podsjećamo javnost da ministar Jusko od svog imenovanja na poziciju ministra, iako ima utvrđeno zakonsko pravo, nema vozača, čime je i po tom osnovu napravljena ušteda proračunu institucija BiH koja se već danas mjeri u desetinama tisuća maraka.

U više navrata, ministar Jusko je službene poslove obavljao svojim privatnim vozilom kojim sve vrijeme od stupanja na dužnost ministra dolazi na posao, priopćeno je.

Razumijevajući želju novinara za "ekskluzivama" i "skandalima", uvjereni smo da nabavka vozila 20 tisuća jeftinijeg od zakonskog limita nikako ne spada u tu kategoriju, niti je korektno da se primjer domaćinskog i štedljivog odnosa ministra Ismira Juska prema proračunu BiH zlonamjerno i tendenciozno iskrivljuje i predstavlja kao nepostojeća rastrošnost.

Kopirati
Drag cursor here to close