Mobilni timovi

Na birački popis dodani zatvorenici iz Mostara

Iako je SIP izvod iz središnjeg biračkog popisa za glasovanje putem mobilnog tima zaključio 21. rujna, odlučeno je da se uvaže zahtjevi iz Srebrenice i Mostara…
Vijesti / Politika | 28. 09. 2018. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH danas je u Sarajevu donijelo odluku kojom je birački spisak za glasanje putem mobilnog tima dopunjen sa 45 osoba, tako da sada pravo glasa putem mobilnog tima ima 12.188 osoba.

Na sjednici SIP-a precizirano je da je riječ o 15 osoba iz Srebrenice te 30 osoba koja izdržavaju kaznu u Kazneno-popravnom zavodu u Mostaru.

Iako je SIP izvod iz središnjeg biračkog popisa za glasovanje putem mobilnog tima zaključio 21. rujna, odlučeno je da se uvaže zahtjevi iz Srebrenice i Mostara za omogućavanje glasovanja navedenom broju osoba kako bi mogli ostvariti svoje biračko pravo, piše Srna.

Zahtjevom iz Mostara bila su obuhvaćene ukupno 34 osobe, ali njih četiri nadležne službe SIP-a nisu uspjele pronaći na biračkom popisu, tako da one nisu obuhvaćena današnjom odlukom.

Na osnovu Izbornog zakona BiH, putem mobilnog tima pravo glasovanja imaju birači koji ne mogu napuštati svoje domove zbog starosti, bolesti ili invaliditeta te zatvorenici ili osobe koje borave u ustanovama.

Kopirati
Drag cursor here to close