Špago i Field

Mostaru potrebna pomoć s viših razina

Sugovornici su u prijateljskoj atmosferi razmijenili mišljenja i informacije o političkoj situaciji u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.
Vijesti / Politika | 12. 03. 2021. u 15:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Šerif Špago i Matthew Field

Šerif Špago razgovarao je danas s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthew Field.

Sugovornici su u prijateljskoj atmosferi razmijenili mišljenja i informacije o političkoj situaciji u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Špago je ambasadora Fielda upoznao o trenutnim aktivnostima Skupštine HNŽ, kao i o najaktualnijim političkim pitanjima u Županiji, posebno o problemu izbora nove Vlade HNŽ-a nakon Općih izbora 2018. godine.

Predsjedavajući Špago se dotaknuo i teme o stanju sigurnosti u Županiji i pitanja izbora načelnika policije HNŽ-a.

Razgovaralo se i aktivnostima nadležnih organa u borbi protiv pandemije koronavirusa te su sugovornici izrazili nadu da će vlasti u BiH u skorije vrijeme započeti masovno cijepljenje stanovništva.

Fokus zanimanja ambasador je stavio na pitanje potencijala za privlačenje investicija, posebno u oblasti turizma u HNŽ i mogućnostima unaprjeđenja rada aerodroma u Mostaru kao početne tačke za dolazak turista u županiju.

Naglašena je važnost infrastrukturnih projekata u županiji kako bi se stvorili bolji uvjeti za nove investicije, imajući u vidu potencijale u oblasti proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, poljoprivredi i dr.

Špago i Field zauzeli su zajednički stav da je neophodno sa viših nivoa vlasti pomoći novoizabranom gradonačelniku Grada Mostara i Gradskom vijeću u rješavanje nagomilanih problema u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close