Ruke i muke

Mostarski SDA o jednostavnosti: Novi poziv BH bloku

Mostarska SDA navodi kako Koalicija za Mostar i BH blok imaju 18 ruku kojima mogu izabrati dr. Zlatka Guzina.
Vijesti / Politika | 09. 02. 2021. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Umjesto izgovora, optuživanja i zamjena teza, treba podržati dr. Guzina'', priopćio je Gradski odbor SDA Mostar navodeći kako je ''situacija s izborom novog gradonačelnika Mostara vrlo jasna i jednostavna''.

''Koalicija za Mostar i BH blok imaju 18 ruku kojima mogu izabrati dr. Zlatka Guzina. Umjesto dogovora i izbora dr. Guzina, danima s druge strane, iz Bh bloka, slušamo optužbe, izgovore i zamjene teza. Prvo su tražili da odustanemo od podrške vlastitom kandidatu koji je dobio četiri puta više glasova. Istovremeno, iako su svi vijećnici Koalicije podržali dr. Guzina, iz BH bloka su iznijeli optužbu da postoji tajni dogovor SDA i HDZ. Ponudili smo im da nam glasanjem za dr. Guzina 'pokvare' taj navodni dogovor, za kojeg i sami znaju da ne postoji, pa su odbili. Onda su plasirali tezu da se Mostarom trgovalo za KCUS, koja je i njima samima neuvjerljiva i smiješna. Glasanjem za dr. Guzina smo pokazali da su i tu promašili'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je potom uslijedio zahtjev da se predsjednik GO SDA Salem Marić povuče iz Gradskog vijeća.

''Kada je predsjednik Marić javno rekao da će to uraditi ako podrže dr. Guzina, odbili su. Najnoviji pokušaj izgovora stiže od neformalnog glasnogovornika BH bloka Elmedina Konakovića, čija stranka nema nijednog vijećnika u GV Mostar. Konaković zamajava javnost i očigledno je kupovao dodatno vrijeme za BH blok, nadajući se reakciji OHR i omogućavanju tajnog glasanja koje omogućava manipulacije, pa odjednom otvara priču o 'nepostojećoj izbornoj platformi'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako ''Konaković očigledno puno piše, a malo čita, puno priča a ne sluša druge kad govore''.

''Jer, da čita pročitao bi Izbornu platformu Koalicije za Mostar, koja je kroz 11 poglavlja obradila sve bitne segmente za funkcioniranje Mostara. Da čita i sluša znao bi Konaković da je Koalicija za Mostar u pregovorima prihvatila sve segmente i zahtjeve iz programa BH bloka, tako da je i taj izgovor besmislen. Mostarcima i kompletnoj bh. javnosti slika je veoma jasna – ukoliko ga BH blok podrži, dr. Guzin će biti gradonačelnik. Ukoliko to ne učini Mostarom će nastaviti da vlada HDZ. Umjesto što raznim spinovima tu jasnu sliku pokušava zamutiti, još jednom pozivamo BH blok da glasa za dr. Zlatka Guzina u interesu svih Mostaraca'', priopćio je Gradski odbor SDA Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close