Uručeni odgovori

Mostarski prosvjednici dobili odgovor od Skupštine HNŽ-a

Vijesti / Politika | 28. 03. 2014. u 14:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajućeg Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Luka Faletar uručio je danas odgovor mostarskim prosvjednicima na njihove zahtjeve.

U odgovoru, koji je danas uručen jednoj od članica Plenuma građana i građanki Mostara, stoji kako je Skupština na sjednici 28. veljače donijela zaključak kojim je zadužila Vladu da pristupi izradi prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima izabranih dužnosnika u HNŽ-u, što je bio jedan od zahtjeva prosvjednika.

''Kada je u pitanju donošenje zakona o zaštiti obitelji s djecom, Skupština je također na sjednici 28. veljače donijela zaključak kojim je zadužila županijsku Vladu da pokrene proceduru za izradu prijedloga navedenog zakona. Također, na istoj sjednici razmatrano je i Izvješće MUP-a HNŽ-a o sigurnosnoj situaciji u Županiji s posebnim osvrtom na događaje od 7. veljače 2014. godine'', stoji u odgovoru koji je okupljenim prosvjednicima pred zgradom Skupštine HNŽ-a pročitala jedna od članica Plenuma.

Glasnogovornik Plenuma Feđa Fajić u izjavi za Fenu kazao je kako taj odgovor ništa ne znači, odnosno da je to samo informacija na papiru, posebno istaknuvši kako Plenum nije tražio da Skupština razmatra Izvješće MUP-a, već da se to izvješće predoči javnosti.

Fajić je najavio kako će iduća sjednica Plenuma biti održana u nedjelju ili ponedjeljak kada će se zauzeti stav o današnjem odgovoru Skupštine.

Prosvjedi se nastavljaju i večeras na Španjolskom trgu u 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close