Razgovor s Cormack

Mostarski muftija: U Mostaru politički vakuum, vlast u rukama jednog čovjeka

Razgovarano je o procesima međureligijske suradnje na području mostarskog muftijstva.
Vijesti / Politika | 31. 05. 2018. u 07:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Nj. E. Maureen Cormack posjetila je Muftijstvo mostarsko gdje se susrela sa muftijom mostarskim mr. Salem-ef. Dedovićem.

U izaslanstvu američkog veleposlanstva bili su Bryan Wockley, politički savjetnik za ljudska prava, te Ante Miliša pomoćnik za pitanja ljudskih prava i vjerskih sloboda u Odjelu za politička pitanja. Sastanku je prisustvovao i rukovoditelj službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog Ilham-ef. Puce.

Muftija je zahvalio na posjeti i izrazio toplu dobrodošlicu, te upoznao veleposlanicu o organizaciji vjerskog života na području mostarskog muftijstva, koje se prostire na širokom geografskom prostoru Hercegovine i dijela jugozapadne Bosne, priopćeno je iz Mostarskog muftijstva.

Razgovarano je o procesima međureligijske suradnje na području mostarskog muftijstva.

Veleposlanica Cormack  je istaknula važnost kvalitetnog obrazovanja kroz koje će se promovirati vrijednosti ljubavi i vjernosti prostoru na kojem mladi žive, dajući snažnu podršku procesima zbližavanja i povezivanja među mladim ljudima.

Bilo je govora i o političkoj situaciji, sa posebnim naglaskom na pregovore koji se vode u Mostaru i mogućnosti održavanja lokalnih izbora.

Muftija je istaknuo da je u Mostaru na sceni politički vakuum i da je vlast praktično u rukama jednog čovjeka. Rekao je da je Mostar povijesno uvijek bio otvoren i slobodan grad, u kojem su zajedno živjeli Bošnjaci, Srbi i Hrvati i da to tako treba i ostati.

Izražena je nada da će doći do političkog dogovora oko budućnosti Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close