U čijoj je službi MUP

Mostarski logoraši nastavljaju s napadima na policiju

Iz Udruženja kažu da neće polemizirati s MUP-om HNŽ o događajima 29.11.2017. godine u Mostaru niti o tome kako su se osjećali.
Vijesti / Politika | 10. 02. 2018. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Arhiva / Bljesak.info

''Nakon priopćenja za javnost MUP-a HNŽ jasno je u čijoj službi je MUP HNŽ i da, umjesto za građane i njihovu sigurnost, brine samo za sigurnost dužnosnika HDZ-a'', navedeno je iz Udruženja logoraša Mostar.

Iz Udruženja kažu da neće polemizirati s MUP-om HNŽ o događajima 29.11.2017. godine u Mostaru niti o tome kako su se osjećali.

''Dovoljno je pročitati naslove portala od tog dana poput "Opsadno stanje u Mostaru" "Policija na ulicama, zatvaraju kafiće u zapadnom dijelu Mostara" ili "U Mostaru napadnut maloljetni učenik iz Stoca"......Uostalom kako se tko ponašao toga dana utvrdit će nadležno tužiteljstvo, jer mu je to dužnost'', navode Logoraši i dodaju: '' Ali, kad su se već javili Čovićevi i Ljubićevi odvjetnici iz MUP-a HNŽ, onda neka pojasne javnosti zašto toga dana nisu djelovali u skladu s važećim zakonskim propisima. Kako to da nisu spriječili, neprijavljeno javno okupljanje bez odobrenja suprotno Zakonu o javnim okupljanjima, kako to da nitko od organizatora ili besjednika na tom skupu nije prekršajno kažnjen, kako to da nema ni privedenih ni kažnjenih za spuštanje državne zastave na pola koplja bez ikakve odluke o tom državnih organa''.

Logoraši podsjećaju da je'' gradonačelnik Ljubo Bešlić povodom ranije najavljenog prosvjeda vezanog za održavanje koncerta Marka Perkovića Thomspona u Mostaru, zabranio isti jer postoji odluka Kolegija Grada Mostara iz 2014. godine prema kojoj se prosvjedi i okupljanja građana mogu održavati samo na Kantarevcu ill u Sjevernom logoru''.

''Kako to da Vam skup na Rondou, potpuno nezakonito organiziran, u slave pravomoćno osuđenih ratnih zločinaca, ne smeta?  Mi znamo odgovor. Ne smeta Vam zato ,što Vi ne radite po zakonima ove države, već po uputama Vaših stranačkih šefova. Upravo zbog Vaše "profesionalnosti" nikada nećemo saznati imena ubojica 26 Bošnjaka u zapadnom dijelu Mostara nakon rata, nikad nećemo znati tko su fašisti koji uništavaju Partizansko groblje i vandalsko rušenje spomenika borcima ARBiH u dvorištu Gradske vijećnice ili dolaze u noćna orgijanja po Starom grade. Vaš odgovor uvijek je isti: "istraga je u tijeku" Imate takve upute'', navodi Udruženja logoraša Mostar u svom priopćenju.

Podsjećamo, Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) oglasio se priopćenjem za javnost u kojem demantira ''neistinite i tendenciozne napise'' Udruženja logoraša Mostar koje su iznijeli  u svom priopćenju kojim su obavijestili javnost da su podnijeli prijavu protiv Dragana Čovića i Bože Ljubića, optužujući između ostalog i MUP za neprofesionalno djelovanje.

''Povodom neistinitih i tendecioznih natpisa a vezano uz kaznenu prijavu ''Udruge logaraša Mostar'' u kojoj se između ostalog govori o neprofesionalnom postupanju policije MUP-a HNŽ na dan izricanja presude haškoj šestorci, dužni smo obavijestiti javnost da su policijske snage MUP-a HNŽ  29. studenog 2017. godine poduzele sve potrebne mjere i radnje sukladno prethodno načinjenim operativnim planovima'', navedeno je u demantu MUP-a, gdje posebno ističu, da u službenom biltenu dnevnih događanja za taj dan nije zabilježen niti jedan jedini incident koji bi se mogao dovesti u vezu s neistinitim navodima Udruge logoraša Mostar. 

Kopirati
Drag cursor here to close