Covid-19

Mostar: Vijećnica prisegnula putem Vibera

Odlučeno je da se formira povjerenstvo od tri člana, koje bi nakon davanja prisege otišlo do stana vijećnice i preuzelo potpisanu prisegu.
Vijesti / Politika | 05. 02. 2021. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijećnici u Gradskom vijeću Grada Mostara su odlučili, budući da je vijećnica Naše stranke Boška Ćavar u izolaciji, da se omogući davanje prisege vijećnici putem on-line sustava pred Vijećem.

Potom su vijećnicu nazvali preko Vibera, te je položila zakletvu.

Odlučeno je da se formira povjerenstvo od tri člana (na slici), koje je nakon davanja prisege otišlo do stana vijećnice i preuzelo potpisanu prisegu.

Naime, prvu sjednicu mostarskog gradskog Vijeća obilježile su stanke. Na jednoj su klubovi naroda birali svoje predsjednike pa je odlučeno da Zlatko Guzin bude predsjednik Kluba Bošnjaka, a Velibor Milivojević predsjednik Kluba Srba u Gradskom vijeću Grada Mostara.

Za predsjednika Kluba Hrvata izabran je Miroslav Grubišić.

Foto: Bljesak.info / Povjerenstvo koje će odnijeti vijećnici zakletvu na potpis

Nakon toga je uslijedila stanka jer se postavilo pitanje oko statusa vijećnice Boške Ćavar budući da je pozitivna na Covid-19 pa nije položila zakletvu. Nakon njezine zakletve, opet je proglašena stanka kako bi Klub Hrvata izabralo predsjedatelja. 

U međuvremenu, odabrani su čelnici Kluba Bošnjaka i Kluba Srba a to su Zlatko Guzin i Velibor Milivojević.

Naime, na početku sjednice vođena je rasprava o dnevnom redu na koji nije uvršten Statut, a vijećnici se baš i nisu snašli u procedurama pa im je ''uskočio'' i sam mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Kopirati
Drag cursor here to close