Nitko nema koristi

Mostar: Tko nam buši gume?

Vijesti / Politika | 18. 08. 2014. u 11:08 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neugodno je kada ujutro ustanete i vidite izbušene gume na autu. Niste u stanju odvesti dijete u vrtić, otići u bolnicu, na posao ili bilo gdje. Paraliziran vam je život u tom momentu. Nažalost ovo se u Mostaru događa sve češće'', rekao je za Radio Dobre Vibracije Srećko Bošnjak glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Bušenje guma na automobilima te razbijanje reklamnih panoa, kontejnera i stakala učestalo je u Mostaru u posljednje vrijeme, a ovakvo ponašanje poprimilo je zabrinjavajuće razmjere. Stoga je i policija na nogama.

''U ulici Gojka Vukovića u naselju Donja mahala, imali smo jednu seriju bušenja. Na velikom broju vozila izbušene su gume, pa se ta pojava proširila i na druge lokalitete u gradu i poprimila je zaista zabrinjavajuće razmjere. Moramo ovom prilikom svi jedni drugima pomoći da otkrijemo tko nam buši gume i prouzrokuje neugodnosti na taj način, tko razbija reklamne panoe.., jer sve ovo se događa iz obijesti u sitnim noćnim satima. Nitko od ovakvog ponašanja nema koristi, jednostavno se pričinjava šteta gradu, njegovoj infrastrukturi i građanima Mostara'', rekao je jutros u razgovoru za RDV Bošnjak glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Istaknuo je kako je policija dužna svaku prijavu zaprimiti te identificirati počinitelja,a nakon toga građanima ustupiti podatke. Građani su po njegovim riječima, nakon toga u mogućnosti preko privatne tužbe tužiti nekoga za neugodnosti koje su im prouzročene.

''Policija danonoćno radi na otkrivanju počinitelja. Na lokalitetima gdje se to događa razgovaramo s građanima i pokušavamo utvrditi je li netko imao bilo kakva saznanja po tom pitanju, aktivnosti su trenutno u tijeku. Molimo građane kada uoče da se drugima nanosi šteta da obavijeste policiju i da zapamte bilo kakav detalj koji će policiji pomoći pri identifikaciji počinitelja ovih nedjela'', pozvao je Bošnjak Mostarce.

U većini slučajeva, ističe Bošnjak, počinitelj je motiviran da otuđi neku stvar radi svoje materijalne koristi, međutim od bušenja guma nitko nema koristi izuzev vulkanizera koji u svakom slučaju moraju intervenirati popraviti kvar i naplatiti.

''Mi mislimo da se radi o nekoj vrsti huliganizma, vrsti bunta, protesta… To netko radi bez ikakvog valjanog razloga'', rekao je Bošnjak.

Podsjećamo, već ranije smo pisali kako je u naseljima u Franjevačkoj , te u Ulici kneza Mihajla Viševića Humskog (Liska), oštećeno više od 20 automobila. Stanari su tada za Bljesak.info rekli kako počinitelj(i) nemaju za metu nikakve određene automobile, nego jednostavno buše gume svim parkiranim vozilima.

Kopirati
Drag cursor here to close