Šta je nama 90 dana?

Mostar: Statut će pričekati

Vijećnici su odlučili da bi se tek utemeljenjem radnih tijela stvoriti uvjeti da se mogu razmatrati izmjene i dopune Statuta i Poslovnika.
Vijesti / Politika | 02. 03. 2021. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko vijeće Grada Mostara odlučilo je s 26 glasova za, šest protiv i jednim suzdržanim da da u ovom trenutku nije moguće izvršiti usvajanje i razmatranje izmjena i dopunama Statuta Grada Mostara i Poslovnika Gradskog vijeća Grada Mostara.

Vijećnici su odlučili da bi se tek utemeljenjem radnih tijela stvoriti uvjeti da se mogu razmatrati izmjene i dopune Statuta i Poslovnika.

Kako je usvojeno, prijedlozi za izmjene i dopune Statuta Grada Mostara i Poslovnika Gradskog vijeća Grada Mostara, mogu se dostaviti Povjerenstvu za Statut, pravna akta i nadzor zakonitosti u roku od 30 dana.

Potom bi Povjerenstvo, da nakon dostave prijedloga za izmjenama i dopuna Statuta Grada Mostara i Poslovnika Gradskog vijeća Grada Mostara, u roku od 60 dana dalo svoje mišljenje o dostavljenim prijedlozima.

Vijećnici su usvojili i zaključak izrade Programa rada Gradskog vijeća Grada Mostara za 2021. godinu.

Ovime su se zaključkom zadužili gradonačelnik i nadležni odjeli Gradske uprave da u roku od 7 dana dostave svoje prijedloge za Program rada Vijeća za ovu godinu.

Ovim zaključkom pozvani su zainteresirani građani Grada Mostara, predstavnici NVO i političke subjekte Grada Mostara, da u roku od sedam dana dostave svoje prijedloge za izradu Programa rada.

Kopirati
Drag cursor here to close