Šminkanje

Mostar: Postavljene jaslice za početak skromnog ukrašavanja

Vijesti / Politika | 03. 12. 2014. u 10:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na mostarskom rondou radnici JP Parkovi danas su postavili božićne jaslice. Riječ je o već tradicionalnom dekoru na Trgu hrvatskih velikana, koji, uz iznimno skromnu dekoraciju grada, doprinosi blagdanskom dugu grada na Neretvi. Istovremeno, na stupove gradske rasvjete postavljaju se svjetlosni ukrasi.

Naime, poznato je kako Grad Mostar, grad bez izbora, nema dovoljno novca ni za važnije stvari, pa se ukrašavanje grada svodi na iznošenje dekora od prošlih godina.

Stručna savjetnica za urbani mobilijar i dekor Grada Mostara Marica Raspudić potvrdila je medijima kako početkom prosinca kreće kićenje grada u što će biti uloženo ''otprilike kao i prošle godine, nekih 25 tisuća maraka''.

''Koristit će se već postojeća dekoracija koju imamo. Prošle godine smo nabavili nešto novih ukrasa. Neki se od njih za ponovno kićenje djelomično trebaju popraviti, a neki zamijeniti kako bismo ih ponovno mogli upotrijebiti”, kazala je tada Raspudić.

Mostar će upravo zbog manjka novca birati koje će ulice okititi, pa će tako biti ukrašeno šetalište Nikole Šubića Zrinjskog (lenjinovo) na kojem bi trebao biti i božićni bazar. Većina ukrasa ipak će se postaviti samo na glavnim gradskim prometnicama, a Raspudić je rekla kako će naglasak biti stavljen na Trg Musala i Trg hrvatskih velikana - Rondo. To je zona koja se prostire kroz, uvjetno rečeno, oba dijela grada.

''Potrudit ćemo se, s onim minimalnim što ovaj grad ima za tu namjenu, ipak uljepšati gradske ulice najbolje što možemo”, kazala je Raspudić.

Kada je u pitanju doček Nove godine, tu je priča poznata. Mostarci će, ako žele doček na otvorenom, morati krenuti na put jer grad, ma koliko brujao o tome da je turističko odredište, novca za doček nema.

Inga Dragoje Mikulić, šefica službe Grada Mostara, medijima je ranije rekla kako u mostarskom proračunu "već petu godinu zaredom nema ulaganja za proslavu Nove godine''.

''S obzirom da je gradski proračun u deficitu sredstva radije ulažemo za nužne namjene", kazala je.

Kopirati
Drag cursor here to close