Pao dogovor

Mostar opet dobio dežurnu ljekarnu

Vijesti / Politika | 14. 04. 2015. u 13:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Od sutra, 15. travnja, u Mostaru započinje stalno dežurstvo ljekarni'', priopćili su iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, nakon postignutog dogovora s predstavnicima 'Gradske ljekarne Mostar' i ljekarni 'Europharm' na Korzu i 'Lupriv' u Ulici Stjepana Radića.

S dežurstvom u trajanju od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme blagdana od sutra, 15. travnja 2015. godine, započet će Gradska ljekarna Mostar u Ulici Stjepana Radića br. 76.

Inače, prema postignutom dogovoru, ljekarne će se svakoga mjeseca izmjenjivati, a o rasporedu dežurstva javnost će biti pravodobno informirana.

Iako je Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ uputilo poziv svim ljekarnama koje ispunjavaju uvjete opreme, prostora i kadra da se prijave za obavljanje dežurstva, samo su navedene ljekarne izrazile takvu spremnost i korisnicima omogućile kontinuiranu opskrbu lijekovima.

Podsjećamo, Mostar je ostao bez ''noćne'' ljekarne nakon što je prošlog mjeseca 'Apoteka Stari grad' smještena u Titovoj ulici zatvorena.

Miljana Zovko, ravnateljica 'Gradskih ljekarni Mostar' nakon toga je za Bljesak.info izjavila kako je za potrebe Mostara doboljna jedna dežurna ljekarna.

''Što se tiče naših gradskih ljekarni, mi imamo četiri apoteke, imamo kapacitete i možemo organizirati noćna dežurstva. Voljeli bismo napraviti dogovor s privatnim ljekarnama da i oni sudjeluju u noćnim dežurstvima, pa da se tjedno ili mjesečno mijenjamo da ne bude sve na nama'', rekla je Zovko.

Ministarstvo je potom pozvalo i privatne ljekarne da se prijave za eventualna dežurstva, a za Bljesak.info Andrijana Hrkać Maslać, voditeljica 'Alpha' ljekarni u Mostaru, rekla je kako će se privatne ljekarne odazvati u dežurstva ako ministarstvo tako odluči.

''Postoje određeni standardi koje takva ljekarna mora zadovoljavati. Uz broj osoblja i kapacitete koje bi trebali povećati, tu su i preinake u smislu promjene vrata i standarda u kojem se u ljekarnama koje rade noću, pacijentima lijek izdaje kroz posebne prozorčiće i slično tomu, no ako se odredba donese, mi smo voljni pristati'', govori Hrkać Maslać.

RASPORED DEURSTAVA APOTEKA 00-241.Gradska Apoteka Mostar u ul. Stjepana Radia br. 76(kod starog Trnog...

Posted by Europharm Apoteke Mostar on Wednesday, April 15, 2015
Kopirati
Drag cursor here to close