Dođu i prođu

Mostar nema strategije ni programa za turiste

Vijesti / Politika | 15. 04. 2015. u 14:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Postoji veliki potencijal za daljnji razvoj turizma u Mostaru i Hercegovini i uz mala ulaganja mogu se napraviti velike stvari'', zaključak je okruglog stola u organizaciji Gospodarske komore Grada Mostara na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2015 .

Po riječima Jensa Mullera iz Odjela za ekonomski razvoj Gospodarske komore Grada Mostara, jedan od osnovnih problema je nedostatak zajedničke strategije za razvoj turizma u Hercegovini.

''Posljedica toga je i kratko vrijeme zadržavanja turista u Mostaru. Strateškim pristupom i osmišljavanjem programa za turiste to bi se lako moglo promijeniti. Na primjer, mogao bi se organizirati niz kulturnih događaja namijenjen turistima u vrijeme ljeta'', kazao je Muller dodavši kako je, također, bitno detektirati ciljne grupe kako bi im se putem marketinških kampanja moglo pristupiti i privući ih u Mostar.

Sudionici skupa složili su se kako se turizam u Mostaru i Hercegovini ubrzano razvija, ali da postoji još puno prostora za poboljšanje turističke ponude kao i da je suradnja privatnog i javnog sektora od ključne važnosti za daljnji razvoj turizma.

Kopirati
Drag cursor here to close