Mogherini: Europska budućnost Balkana je prioritet

Ona je dolazeći na summit Europske unije u rumunjskom gradu Sibiu pozvala lidere zemalja članica da kao prioritet razmotre pitanje budućnosti zapadnog Balkana u Uniji, prenosi Al Jazeera.
Vijesti / Politika | 09. 05. 2019. u 14:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Budućnost Balkana u Europskoj uniji je i pitanje našeg ekonomskog prosperiteta, kao i sigurnosti regije i cijele Unije, poručila je šefica EU diplomatije Federica Mogherini. 

Ona je dolazeći na summit Europske unije u rumunjskom gradu Sibiu pozvala lidere zemalja članica da kao prioritet razmotre pitanje budućnosti zapadnog Balkana u Uniji, prenosi Al Jazeera. 

"Vjerujem da lideri i danas i u budućim godinama moraju razmotriti budućnost Balkana u EU kao prioritet. To je i pitanje našeg ekonomskog prosperiteta kao i sigurnosti regije i cijele Unije", poručila je Mogherini. 

Ona je na summit EU 27 u rumunjski Sibiu, koji je posvećen budućnosti Unije, stigla iz Tirane, gdje se sastala s liderima zapadnog Balkana. 

"Za mene je posebna poruka ta da proces eurointegracija ima visok nivo podrške u zemljama zapadnog Balkana", ocijenila je Mogherini. 

Dodala je i kako je vrlo važno da se europskilideri i zemlje članica upravo na Dan Europe okupe i pokažu jedinstvo i odlučnost da očuvaju i dalje grade EU projekt.

Kopirati
Drag cursor here to close