''Bit ćemo vam zahvalni''

Mladež traži ostavke zbog čistoće i spomenika u Mostaru

Mostarska mladež HDZ-a BiH zatražila je ostavku direktora JP Parkovi i sve odgovorne
Vijesti / Politika | 17. 11. 2017. u 22:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Mrlje od ulja ispred spomenika hrvatskim braniteljima 

''Molimo gospodina Dragana Krtalića, direktora JP Parkovi i sve odgovorne za ovakvo stanje u Gradu Mostaru da podnesu ostavke na svoja mjesta i odu u davno zasluženu mirovinu. Bit ćemo vam zahvalni!''

Stoji to u javnoj objavi na Facebook stranicama Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Mostar, koju potpisuje predsjednik mostarske HDZ-ove Mladeži, Marko Zovko.

Navodi se kako su djelatnici JP Parkovi oštetili spomenik ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače te da se jedni spomenici ''naglo uređuju'' dok se drugi uništavaju.

''Dok se neki spomenici i spomen obilježja u Gradu naglo uređuju i pokazuju ono što se do sada smatralo nemogućim, suradnju dva komunalna poduzeća u Gradu, drugi se u isto vrijeme uništavaju'', navodi se u objavi i dodaje kako su djelatnici JP Parkovi u petak strojevima i uljem uništili tek uređeni Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače.

''Slučajnosti radi, baš uoči 26. obljetnice osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i sjećanja na žrtve Vukovara, povodom koje će se sutra (subota, op.ur.) upriličiti polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule branitelje. Grad koji je slovio za najljepši grad grca u smeću. Spomenici, parkovi kao i zelene površine zapuštene su i uništene. Zar nije dosta?'', navodi Zovko.

Podsjećamo, spomenik hrvatskim braniteljima ispred mostarske Kosače ljetos se obnovio nakon što je godinama bio nedovršen, a radovi još uvijek traju. S druge strane, proteklog je tjedna počelo čišćenje partizanskog spomen-groblja.

Inače, mostarski Parkovi, komunalna poduzeća kao i oni koji upravljaju komunalnom politikom u Mostaru, našli su se na udaru mreže nevladinih organizacija, koji su čak najavili i podizanja kaznenih prijava ukoliko od nadležnih ne dobiju odgovore o utrošku sredstava i vođenju komunalne politike.

Među prozvanima su bili i Parkovi iz kojih je rečeno pak kako ih se planira uništiti radi atraktivnosti nekretnina.

Kopirati
Drag cursor here to close