Nova kriza

Mirko Šarović: Najopasnija kriza u BiH, suprotstavit ćemo se Daytonu 2

Šarović je ponovi kako će SDS i njihovi politički partneri ostati privrženi zaključcima NSRS-a, prenosi N1.
Vijesti / Politika | 30. 08. 2021. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović danas je, nakon sastanka opozicijskih lidera u entitetu Republika Srpska, kazao da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavom da je "Dayton mrtav" izazvao najveću krizu u državi. Zaključio je da bi raspakivanje Daytonskog mirovnog sporazuma bilo opasno i gurnulo RS u novu avanturu.

Šarović je ponovi kako će SDS i njihovi politički partneri ostati privrženi zaključcima NSRS-a, prenosi N1.

“Konstatirali smo da se nije krenulo u rješavanje krize izazvane nametnom Inzkovom odlukom, a dobili smo novu krizu nakon izjava Dodika poslije sastanka s Erdoganom, da je Dayton mrtav i da treba novi politički dogovor u BiH. SDS i naši partneri iz opozicije ostaju privrženi zaključcima NSRS-a. Stiče se utisak da vlastima kriza odgovara. Umjesto da se rješava prva kriza ide se u ovu krizu koja je najopasnija”, zaključio je Mirko Šarović.

Lider SDS-a ponovio je kako je izjava da je “potreban novi politički dogovor” u državi najopasnija stvar.

“Dayton 2 ili raspakivanje Daytona su neprihvatljivi. Tu se naše pozicije razilaze (s SNSD-om) i odlično ćemo se suprotstaviti takvim namjerama. Mislim da je ovo avantura u koju Republika Srpska se pokušava uvesti”, dodao je Šarović.

Na kraju je istaknuo kakao su hrvatski i turski predsjednici “podržali ideju Milorada Dodika”.

Kopirati
Drag cursor here to close