Nakon usvajanja...

Miličević: U mostarski proračun prošle stvari iz kampanje HDZ-a

Vlatko Marinović, predsjednik kluba vijećnika Hrvata u mostarskom Vijeću, rekao je kako je bitna odluka i ona o brisanju zabrane prava raspolaganja nekretninom.
Vijesti / Politika | 29. 12. 2021. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Izrazio posebno zadovoljstvo što se u Proračunu za 2022. godinu našle one stavke i stvari koje smo kao klub HDZ BiH komunicirali u predizbornoj kampanji i cijelu godinu u Gradskom vijeću'', rekao je HDZ-ov vijećnik Kazimir Miličević medijima nakon sjednice Gradskog vijeća na kojj je usvojen proračun.

Rekao je kako je ''fokus je bio na obrazovanju i porodiljnoj naknadi, odnosno na demografiji''.

''Sredstva za vrtiće uvećana su za 140.000 KM, sredstva za stipendije za 80.000 KM, ponovno u proračunu imamo sredstva za kupovinu udžbenika za prvašiće u gradu Mostaru u iznosu od 100.000 KM, povećali smo sredstva za Sportski savez Grada Mostara za 100.000 KM'', rekao je i dodao kako su važne i dvije stvari vezane za obrazovanje - izgradnja škole u Vojnu i izgradnja sportske dvorane u O.Š. Ivana Jakovljevića u Centru 2.

''Što se tiče same demografije, dokument je zasnovan na analizi od 10 godina. Naknada za prvo rođeno dijete je 300 KM, za drugo 500, za treće 700 KM, za četvrto 1400 KM, za peto 2800 KM, za šesto 5.000 KM i za sedmo i više 10.000 KM. Na idućoj sjednici mi ćemo donijeti posebnu odluku kako bi se ove stvari mogle implementirati i kako bi roditelji mogli dobiti ova sredstva'', rekao je.

Vlatko Marinović, predsjednik kluba vijećnika Hrvata u mostarskom Vijeću, rekao je kako je bitna odluka i ona o brisanju zabrane prava raspolaganja nekretninom.

Bljesak.info / Vlatko Marinović 

''Malo je nezgrapan naziv same odluke, ali za stanovnike prigradskih naselja Buna, Ortiješ, Žitomislići 1, 2 i 3 te stanovnike naselja Raštani odluka je krucijalna odluka s obzirom da su stanovnici tih naselja proteklih 20 i više godina, koji žive, rade i doprinose u Mostaru, korisnici i vlasnici stambenih objekata i zemljišta, zbog neimanja gradskog vijeća i ranije odluke koja je zabranjivala raspolaganje tim nekretninama, bili u fazi praktički i pravne nesigurnosti, ali i nepravde koju je sustav činio prema njima'', rekao je Marinović.

Kaže kako se ovom odlukom omogućuje stanovnicima tih naselja da osmi dan nakon objave odluke u Službenom glasniku pristupe urednoj pravnoj proceduri na traženju u službu za nekretnine i gradskom odjelu.

Pojasnio je kako se radi o 960 zahtjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close