Šefica kaže

Milićević pohvalno o rebalansu proračuna Federacije

U ovogodišnjem proračunu, kako je podsjetila, bila su odobrena sredstva za isplatu po sudskim tužbama i taj dio sredstava se sad umanjuje otprilike za 15 milijuna KM.
Vijesti / Politika | 15. 07. 2019. u 19:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub zastupnika Koalicije predvođene Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) BiH na zajedanju u ponedjeljak u Federalnom parlamentu razmotrio je izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna Federacije BiH te zaključio da je pohvalno što se u okviru proračuna 15 posto iznosa definira kao kapitalna ulaganja. 

Potvrdila je to medijima zastupnica tog Kluba Jelka Milićević, navodeći da je rebalans proračuna vezan za implementaciju zakona o razvojačenim braniteljima i članovima njihove obitelji. 

‘’To su osnovne naznake. Nadam se da će na sutrašnjem izvanrednom zasjedanju Zastupničkog doma proći sve uredu’’, kazala je Milićević. 

U ovogodišnjem proračunu, kako je podsjetila, bila su odobrena sredstva za isplatu po sudskim tužbama i taj dio sredstava se sad umanjuje otprilike za 15 milijuna KM. 

‘’To je nešto što se preraspodjeljuje za primjenu zakona o razvojačenim braniteljima’’, poručila je Milićević nakon zajedanja poslaničkog Kluba Koalicije predvođene Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) BiH. 

Glavni razlog za donošenje rebalansa proračuna za 2019. godinu je predloženi novi zakon o razvojačenim braniteljima čime je osigurano 25 miliona KM. Uz navedenih 15 miliona KM, nedostajućih 10 miliona KM osigurano je unutarnjom preraspodjelom sredstava u okviru Ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close