pet za učenike

Milenijska fotografija 'Pete osnovne' u Mostaru: 'Daj mi pet za bolji svijet'

Vijesti / Politika | 18. 03. 2015. u 16:12 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snimanje milenijske fotografije u kojoj su sudjelovali učenici i djelatnici Osnovne škole Ivana Gundilića u Mostaru, održano je u srijedu 18. ožujka, pod sloganom 'Daj mi pet za bolji svijet'.

''Naša škola je poznatija još pod nazivom 'Peta osnovna', zato je i slogan kampanje pod nazivom 'Daj mi pet za bolji svijet', gdje se misli i na školu i na peticu kao vrhovnu ocjenu pa su i djeca, sveukupno 671 učenik i 59 djelatnika škole, bili poredani u obliku petice'', rekla je za Bljesak.info Marija Jurić, ravnateljica ove škole.

Cilj ovog projekta je skretanje pozornosti šire javnosti na probleme s kojima se škole kao odgojno obrazovne institucije susreću u svakodnevnim nastojanjima da osiguraju kvalitetan obrazovni proces i sigurno i bezbrižno odrastanje djece.

''Trenutno to pokušavamo ostvariti kroz ovaj projekt te se nadamo da ćemo prodajom ovih fotografija po simboličnim cijenama uspjeti osigurati dio sredstva koja su nam potrebna da bi dovršili radove na školskom dvorištu ili bar djelomično sanirali školsko igralište koje je u jako lošem stanju'', ističe Jurić te dodaje kako je projekt tim veći obzirom da svi članovi lokalne zajednice koriste igralište i dvorište ove škole.

Zanimljivost koje se vežu uz ovu inicijativu jeste i činjenica da je to najuspješnija škola na svim sportskim natjecanjima na razini grada Mostara.

''Naša škola je pravi rasadnik sportskih talenata. Imamo najuspješnijeg nastavnika Tjelesne i zdravstvene kulture, najuspješnijeg učenika sportaša, najuspješniju učenicu sportašicu, te su ti uspjesi već dugi niz godina iz naše škole, a igralište nam je u stanju u kakvom jest'', govori ravnateljica te ističe kako su i fotograf i snimatelj današnje akcije bili učenici ove škole.

Akcija prodaje fotografija biti će realizirana tako što će iz škole Ivana Gundulića fotografiju prvenstveno proslijediti prijateljima škole i dosadašnjim donatorima a zatim će inicijativu provesti i kroz projektne aktivnosti, obzirom da ova ustanova trenutno sudjeluje u pet opsežnih projekata na razini BiH.
Kopirati
Drag cursor here to close