Državna televizija

Milanovićevu inauguraciju pratilo manje od pola milijuna ljudi

Inauguracija se također pratila i putem nelinearnih platformi HRT-a uključujući portal i društvene mreže
Vijesti / Politika | 19. 02. 2020. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijenos inauguracije petog predsjednika Republike Zorana Milanovića u utorak je na prvom programu Hrvatske radiotelevizije (HTV 1) pratilo 402.582 gledatelja odnosno 10,4 posto opće populacije (AMR), izvijestili su s HRT-a pozivajući se na podatke tvrtke AGB Nielsen, javlja Hina.

HRT ističe da je 39,4 posto svih onih koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima (SHR) pratilo preuzimanje dužnosti novog predsjednika Republike. Također, ističu i da je visoku gledanost zabilježio i središnji Dnevnik HTV-a kojeg je gledalo 394.464 gledatelja.

Inauguracija se također pratila i putem nelinearnih platformi HRT-a uključujući portal i društvene mreže, gdje je ukupno bilo više od milijun pregleda sadržaja vezanih uz inauguraciju.

Primjerice, predsjednički govor Zorana Milanovića nakon potpisivanja prisege putem HRT-ovog youtube kanala pratilo je 20.580 korisnika, dok je izvođenje hrvatske himne na istom kanalu pratilo više od 120.000 ljudi, priopćili su s HRT-a.

Hrvatska radiotelevizija omogućila je signal sa inauguracije svim domaćim televizijama, a za prijenos ovog događaja angažirala je 80 svojih djelatnika te 14 kamera, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close