Predsjednik RH

Milanović: Samo neka se usude donijeti odluku o promjeni datuma izbora

"Nek se usude donijeti odluku o promjeni datuma izbora pa ćemo vidjeti. Ovo je histeričan, grčevit pokušaj da se osujeti volja ljudi", rekao je.
Vijesti / Politika | 22. 03. 2024. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović napao je predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića, poručivši da bi mijenjanjem datuma izbora to tijelo napravilo još veći ustavni udar jer ne smije dirati u datum izbora, a dođe li do toga, zaprijetio je da neće dobro završiti.

"Šeksov kum i predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović se danas usudio komentirati kad će biti datum izbora i da možda neće biti onda kad sam ja rekao. Ovo što su napravili ima elemente državnog udara", rekao je Milanović.

Predsjednik Republike u Vinkovcima je sudjelovao na svečanom obilježavanju 17. obljetnice ustroja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, a u izjavi novinarima komentirao je da bi mijenjanjem datuma izbora Ustavni sud počinio još veći ustavni udar nego dosad.

"Ja moram ostati kao predsjednik, ne da bih bio vrhovni zapovjednik jer za vojsku ne brinem, razlog su ove namjere koje svaki dan čitam. Kad bih dao ostavku, isti tren bi oni manipulirali s izvanrednim stanjem i mijenjali datum izbora", rekao je. "Nek se usude donijeti odluku o promjeni datuma izbora pa ćemo vidjeti. Ovo je histeričan, grčevit pokušaj da se osujeti volja ljudi", rekao je.

"Ja nemam novac, silu, ne mogu ništa. Oni traže predsjednika da nakon izbora nekom da mandat. To može i Reinerova strina. Osim ako se predsjednik ne ponaša kao Kolinda 2015. Ona je bila sluđena pa je tjerala na nove izbore. Ovo što je Šeparović rekao, to je udar. On bi mijenjao datum izbora. Ja sam ih raspisao po ustavnim rokovima. Nikakva klika ili kumstvo s pijanim Šeksom to ne može dirati", rekao je.

Premijera Andreja Plenkovića "nazvao je ispraznim, šupljim karijeristom" i "maminim sinom", kritizirajući ga zbog nezauzimanja za prava Hrvata u BiH u povodu odluke o otvaranju pristupnih pregovora te zemlje s EU-om, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close