Zagreb

Milanović s Čovićem o pravima Hrvata

Predsjednik Zoran Milanović i Dragan Čović razgovarali su o statusu hrvatskog naroda u BiH te o ''potrebi osiguranja prava Hrvata kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda u BiH, u skladu s Daytonskim sporazumom.
Vijesti / Politika | 03. 11. 2021. u 16:51 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović primio je u srijedu u Zagrebu Dragana Čovića, predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, objavio je Ured predsjednika Hrvatske, dodajući da se razgovaralo o "osiguranju prava Hrvata kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda u BiH", prenosi Hina.

Predsjednik Zoran Milanović i Dragan Čović razgovarali su o statusu hrvatskog naroda u BiH te o ''potrebi osiguranja prava Hrvata kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda u BiH, u skladu s Daytonskim sporazumom, a što uključuje i legitimnu zastupljenost u institucijama i tijelima vlasti BiH'', kaže se u priopćenju.

Idući opći izbori u BiH planirani su za listopad 2022. a predsjednik HDZ BiH Čović ranije je naznačio kako bi ih najveća hrvatska stranka mogla bojkotirati ne izmijeni li se prije toga izborni zakon, odnosno ''ukoliko se Hrvatima ne zajamči da će sami moći birati svog člana Predsjedništva BiH i zastupnike u domovima naroda državnog i entitetskog parlamenta''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close