Izbori

Milanović: Hvala svima koji su mi bili podrška

Prema izlaznoj anketi u drugom krugu izbora za predsjednika Hrvatske Zoran Milanović osvojio je 53,25 posto glasova birača, dok je Kolilnda Grabar-Kitarović osvojila 46,75 posto.
Vijesti / Politika | 05. 01. 2020. u 19:31 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović, koji je prema izlaznoj anketi dobio 53,25 posto glasova birača, nakon objave rezultata ankete se na Facebooku zahvalio svima koji su mu u zadnjim mjesecima dali podršku. 

"Hvala vam! Hvala svim volonterima, svima vama koji ste mi bili podrška u ovih šest mjesci. Ljudi, hvala vam!", stoji u objavi na Facebook stranici Zorana Milanovića.

Prema izlaznoj anketi u drugom krugu izbora za predsjednika Hrvatske Zoran Milanović osvojio je 53,25 posto glasova birača, dok je Kolilnda Grabar-Kitarović osvojila 46,75 posto.

Jelić: Vjerujemo da je Milanovićeva pobjeda neupitna

Glasnogovornik izbornog stožera Zorana Milanovića Nikola Jelić u nedjelju je nakon objave rezultata izlazne ankete poručio da će pričekati konačne rezultate za koje vjeruje da će potvrditi rezultate ankete o Milanovićevoj pobjedi.

"Izlazne ankete su razlog za slavlje, ali ćemo kao i dosad pričekati konačne rezultate, iako ne sumnjamo da će oni, s manjim ili većim postotkom, potvrditi ove izlazne ankete", rekao je Jelić zahvalivši se građanima koji su izašli na izbore.

Upitan može li dijaspora pomrsiti račune, s obzirom na veliku razliku od oko sedam posto, ustvrdio je da će pobjeda Milanovića ostati neupitna bez obzira na to što čekamo rezultate glasova u dijaspori.

Što se tiče Milanovićeva karaktera, za kojega mnogi kažu da je "bahat i arogantan", Jelić je poručio da su građani na izborima pokazali što misle o njemu.

"Milanović je u izbornu utrku ušao pod sloganom 'Predsjednik s karakterom'. Građani su rekli da to cijene i da žele imati predsjednika s karakterom jer upravo to jamči da će Hrvatska biti zemlja sa stavom", istaknuo je.

Upitan hoće li Milanovićeva eventualna pobjeda pomoći SDP-u, rekao je da to treba ostaviti za iduće tjedne i mjesece, zahvalivši se svim strankama koje su podržale njegovu kandidaturu jer su, ističe, "svi jednako zaslužni".

Kopirati
Drag cursor here to close