Zakuhava se

Milanović: Hrvati u BiH osnivaju samoupravu

“Ja sam ovdje nebitan, što meni ovo treba? Jesam ja iz Hercegovine? Imam rodbinu, imovinu dolje? Da, prije 350 godina. Ovo radim zbog pravde, radi interesa'', rekao je Milanović.
Vijesti / Politika | 20. 05. 2022. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović posjetio je jutros Delnice gdje je odao počast poginulim pripadnicima Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno križa ispred Spomen sobe. Tom prilikom, između ostalog, komentirao je odnose sa Srbijom, ali je i kazao kako će jesen “Hrvati ići u osnivanje svoje samouprave”.

''Dolazi jesen, Hrvati će ići u osnivanje svoje samouprave”, kaže Milanović ponavljajući kako u snagama EUROFOR-a nema hrvatskih časnika jer svi drugi mogu tamo, ali Hrvati ne mogu.

“Ja sam ovdje nebitan, što meni ovo treba? Jesam ja iz Hercegovine? Imam rodbinu, imovinu dolje? Da, prije 350 godina. Ovo radim zbog pravde, radi interesa. Dugo traje, previše se natežemo, ali užasno je ozbiljna tema. Razina izdajstva i kukavičluka naše politke je… Pitam se kako opstajemo kao nacija. Imamo europske fondove, dok nam ovi fašisti iz Švedske ne priprijete da će to ukinuti. Ma nek si to nabije, znate gdje”, zaključio je predsjednik Hrvatske.

“Srbija uništava samu sebe, uz sva moja nastojanja da im pomognem. Kažem Vučiću, rokaj po tome kad odlučuješ o svemu. Srbija ima privremena mjerila iz poglavlja 23. pristupa u EU. Oni nam nisu ništa rekli o nestalima. Oni izravno s ovim krše svoje obaveze iz pristupnog okvira. Taj isti Charles Michel je danas došao zakucati čavao i lijes. Ja u ovom trenutku navijam i za Čovića, da ljudi budu jedinstveni”, kazao Milanović.

“Ja se u BiH ne bavim kadrovskom politikom. To su tamo izabrani ljudi, ne prijatelji. To su partneri. Kad govorimo o Turskoj, Radman za njih ima razumijevanja. A Hrvati nemaju svoje interese”, kaže Milanović. “I Turci će dosta dobiti. Što Turci traže? Traže da Šveđani prodaju dušu, žele ih moralno uništiti “, rekaao je Milanović.

Za zastupnika iz Švedske rekao je da je fašist.

“To je fašist, zadnji ološ, neka nosi te prljave novce. On će prijetiti Hrvatskoj”, rekao je.

“Tursku se sluša. Gdje je Hrvatska? Nema nas dok nas ove bijedne bube predstavljaju”, kazao je Milanović i dodao da su mladići iz BiH ginuli za Hrvatsku. “Sad im treba okrenuti leđa, je li? Je li to katolički?”, rekao je.

“Ovo je situacija koju nikad nismo imali. Veleposlanik bi po svemu trebao biti neutralan. Ne bude li, ok, neću ga ja proganjati. On ide u mirovinu, ali on ima suprugu koja je isto ambasador, a koja je mlađa o mene. Ne smije se nikome zamjeriti. Što će napraviti Mario Nobilo? Nešto će napraviti. To će svakako doći u parlament”, kazao je.

“Grlić Radman je išao u Hercegovinu špijunirati, udbaške metode”, rekao je o Gordanu Grliću Radmanu.

Kopirati
Drag cursor here to close