Novi posao

Milan Tegeltija ima novi angažman: Postaje Dodikov pravni savjetnik?

Tegeltija nije želio ni potvrditi ni demantirati ovu inforamciju.
Vijesti / Politika | 26. 02. 2021. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH i Osnovnog suda u Banjal Luci Milan Tegeltija, trebao bi biti novi pravni savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Tegeltija nije želio ni potvrditi ni demantirati ovu inforamciju, ali je gotovo izvjesno da će od ponedjeljka imati novi posao, prenose Nezavisne.

Simptomatično je, međutim, da je Tegeltija jučer objavio na društvenim mrežama da će se u potpunosti povući iz pravosuđa i da će javnost ubrzo biti informirana o njegovom budućem angažmanu.

"Nakon 20 godina provedenih u pravosuđu, tužiteljskim i sudačkim funkcijama sutra podnosim ostavku i na mjesto sudije izlazim iz pravosuđa. O mom budućem anganžmanu bit ćete ubrzo informirani", objavio je Tegeltija na Twitteru.

Podsjećamo, Tegeltija je prije dva mjeseca podnio ostavku na poziciju predsjednika VSTV-a.

To je učinio nakon što je objavljen videosnimak kako navodno namješta posao sutkinje sestri bivše članice VSTV-a.

Ova afera je u javnosti postala poznata kao "Potkivanje 2".

Na tegeltijino mjesto izabran je Halil Lagumdžija, a on se povukao na, kako kaže, zasluženi odmor na Maldivima odakle je putem Twittera svakodnevno komentirao političku situaciju u BiH.

Dugo se špekuliralo  o budućem Tegeltijinom angažmanu, a po političkim kuloarima su kružile priče i o ambasadorskom mandatu u nekoj od država.

Kopirati
Drag cursor here to close