Ne ide kako valja

Mesić ih spojio: Što Milanović kaže o susretu s Izetbegovićem

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović smatra kako će se suradnja i sastanci nastaviti te kako orazgovoru s Izetbegovićem planira izvijestiti Vladu Hrvatske.
Vijesti / Politika | 29. 09. 2021. u 12:34 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentirao je jučerašnji sastanak s predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem u Zagrebu.

Milanović je istaknuo kako se jučer sastao s Izetbegovićem kao vodećim političarom bošnjačkog političkog korpusa u BiH. Milanović smatra kako će se suradnja i sastanci nastaviti te kako o razgovoru s Izetbegovićem planira izvijestiti Vladu Hrvatske.

“Mislim da je prostor za suradnju Bošnjaka i Hrvata u Bosni i Hercegovini velik, da to ne ide trenutno kako valja. To ne treba ići na štetu Srba, o tome će se obavijestiti gospodina MIlorada Dodika i motivirati ih sve, ako je to moguće, da se što više probaju naći zajedno i da ih ne 'hvataju u krug razni ambasadori i pipničari' koji su u BiH napravili dosta štete svojim nehatom i pričanjem raznih priča. Zadnja jučer od nekog američkog diplomata da je za ukidanje etničkih prefiksa, to neka proba napraviti u Teksasu”, rekao je Milanović.

Milanović je izjavio kako s Izetbegovićem nije razgovarao o Republici Srpskoj za koju je ustvrdio kako je za njega ona činjenica, ali da Vojska RS nije predviđena Ustavom.

“Dodik je na određeni način taoc u Republici Srpskoj i ljudi koji su radikalniji od njega. On nije radikalan iako se ponaša tako. Prijetiti Vojskom Republike Srpske nije glupost, nego je neozbiljno”, kazao je Milanović.

Milanović je naveo kako je sastanak iniciran od strane bivšeg hrvatskog predsjednika Stipe Mesića te poručio kako se ovaj susret mogao odigrati i ranije, jer je i Milorad Dodik bio na sastanku u Zagrebu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close