Ministar sigurnosti BiH

Mektić predao Predsjedništvu povjerljivo izvješće

Mektić je istaknuo da može potvrditi sve one navode koje je iznosio prethodnih dana u javnosti.
Vijesti / Politika | 26. 03. 2019. u 17:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Mektić

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH u tehničkom mandatu Dragan Mektić dostavio je u utorak Predsjedništvu BiH informaciju u vezi s navodima o aktivnostima hrvatske Sigurnosno-obavještajno agencije i generalnog konzula Hrvatske u BiH o vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH. Informacija je, kaže u izjavi za BN TV, povjerljivog karaktera.

''Postupio sam po zaključku Predsjedništva BiH i dostavio im traženu informaciju vezano za upade obavještajne službe Hrvatske na prostor BiH. Dakle, Predsjedništvo BiH je o tome danas upoznato. Mogu kazati samo da je informacija povjerljivog karaktera i da ne mogu iznositi bilo kakve pojedinosti u javnost'', rekao je Mektić.

On je istaknuo da može potvrditi sve one navode koje je iznosio prethodnih dana u javnosti.

''Mogu potvrditi navode vezano za vrbovanje određenog broja državljana BiH za prikupljanje raznih informacija unutar BiH, a između ostalog i za pokušaj vrbovanja jednog našeg državljanina da prenese, da kažem tako, određenu količinu oružja iz Doboja negdje na prostor Zenice'', istakuo je Mektić u razgovoru za BN TV.

Kopirati
Drag cursor here to close